Vaniliarúd
Tej
Tojás
Cukor
Pudingpor
A vaníliarúd belsejét kikaparjuk, és a tejhez adjuk.
A tejet felforraljuk, a tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, a tojássárgákat 4 evőkanál cukorral, valamint a pudingporral habosra keverjük.
A felvert fehérjéből, evőkanállal - a forrásban lévő tejbe - nagy galuskákat szaggatunk, melyet mindkét oldalán, kb. 1-1 percig főzünk.
Amikor a galuskák megfőttek, kiszedjük, és félretesszük.
2 dl forró tejet, apránként a tojássárgás krémhez keverünk, majd az egészet a tejbe keverjük.
Addig főzzük, amíg a tej újra forrni kezd.
A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük, a tojást a többi folyadékkal enyhén felverjük. Hozzáadjuk a száraz anyagok keverékét, majd sütőpapírral bélelt 25 x 25 centis torta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a deszkára szórjuk és a vajat elmorzsoljuk benne. Közepébe kis fészket csinálunk, beleütjük a tojássárgákat beleöntjük a tejben elmorzsolt élesztőt, majd a többi hozzáva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet, amibe a kakaóport is beleszitáltuk. Légkeveréses üzemmódban 160...
Elkészítési idő: kb. 1,5 óra Nehézség: KönnyűA 2 tojásfehérjét verjük fel habbá. A sárgáját keverjük ki a kókuszolajjal, édesítővel, sütőporral, hozzáadhatjuk a fahéjat is. Ezután a reszelt sárgarépát keverjük össze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű