Vaniliarúd
Tej
Tojás
Cukor
Pudingpor
A vaníliarúd belsejét kikaparjuk, és a tejhez adjuk.
A tejet felforraljuk, a tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, a tojássárgákat 4 evőkanál cukorral, valamint a pudingporral habosra keverjük.
A felvert fehérjéből, evőkanállal - a forrásban lévő tejbe - nagy galuskákat szaggatunk, melyet mindkét oldalán, kb. 1-1 percig főzünk.
Amikor a galuskák megfőttek, kiszedjük, és félretesszük.
2 dl forró tejet, apránként a tojássárgás krémhez keverünk, majd az egészet a tejbe keverjük.
Addig főzzük, amíg a tej újra forrni kezd.
A sárgarépát lereszeljük. A tojást a cukorral és vaníliacukorral habosra verjük. Beledolgozzuk az olajat, a reszelt sárgarépát, végük a liszt, fahéj, sütőpor és egy csipet só keve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta elkészítésénél: Lisztet, RAMA-t (érdemes feldarabolni vagy picit megolvasztani), (felfuttatott) élesztőt, tejfölt, 10 dkg cukrot, 2 csipet sót és 2 tojás sárgáját(!) jól...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes1. A lisztben elkeverjük a porcukrot, a sütőport és egy csipet sót. 2. Belemorzsoljuk a vajat, és a tojássárgákkal, valamint a tejföllel könnyen gyúrható tésztát készítünk. Leh...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézsózott, felforralt vízbe lassan, állandó keverés mellett öntjük a búzadarát. Kb. négy-öt percig keverjük, vigyázva, mert fröcsög, mintha tejbepapit készítenénk, ha besűrűsödött e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű