menu

Családireceptkönyv.hu

Madártej


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 és 1/2 l tej
7 ek. kristálycukor
7 db tojás
2 cs. vaníliás cukor

Elkészítés:


A tejet odatesszük forrni, közben a tojásokat kettéválasztjuk, külön a sárgáját és külön a fehérjét.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a tojássárgákat pedig habosra kikeverjük a kristálycukorral és a vaníliás cukorral.
Mikor forr a tej, akkor kanállal kisebb kupacokat teszünk a tejbe a tojásfehérjehabból, kicsit főzzük, majd megfordítjuk és a másik felét is megfőzzük.
Ha megfőtt a fehérje, akkor tálba szedjük. A tojássárgás cukrot abba a tejbe keverjük, amiben a hab főtt.
Végül tálkákba szedünk a tojássárgás-cukros tejből, majd rákanalazunk a habból.
Lehet melegen is fogyasztani, de hidegen az igazi.

Madártej

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Petra
Diós Karika
Diós Karika

A lisztet összemorzsoljuk a Rámával. Közepébe sót teszünk. A cukros, langyos tejben megkelt élesztővel a tésztát keményre gyúrjuk. 2 óra pihenés. A cipót 2 részre osztjuk, formázzu...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Sarolta
Teljes kiörlésü keksz
Teljes kiörlésü keksz

A kétfajta lisztet, ízesítő fűszert és a porcukrot összekevertem, sóztam majd belemorzsoltam a vajat. Utána a tejföllel egy rugalmas tésztává gyúrtam az egészet. Folpackban csomago...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Madártej szelet
Madártej szelet

A sütőport belekeverjük a lisztbe. A tojások fehérjét felverjük, közben hozzáadjuk a cukrot, ha már nagyon kemény, a lisztet lazán beleforgatjuk. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Gyümölcsös-tejfölös őzgerinc
Gyümölcsös-tejfölös őzgerinc

A tejfölt, a...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk