1 és 1/2 l tej
7 ek. kristálycukor
7 db tojás
2 cs. vaníliás cukor
A tejet odatesszük forrni, közben a tojásokat kettéválasztjuk, külön a sárgáját és külön a fehérjét.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a tojássárgákat pedig habosra kikeverjük a kristálycukorral és a vaníliás cukorral.
Mikor forr a tej, akkor kanállal kisebb kupacokat teszünk a tejbe a tojásfehérjehabból, kicsit főzzük, majd megfordítjuk és a másik felét is megfőzzük.
Ha megfőtt a fehérje, akkor tálba szedjük. A tojássárgás cukrot abba a tejbe keverjük, amiben a hab főtt.
Végül tálkákba szedünk a tojássárgás-cukros tejből, majd rákanalazunk a habból.
Lehet melegen is fogyasztani, de hidegen az igazi.
1. A tészta elkészítéséhez az élesztőhöz adjuk az1 mk cukrot, és a meleg tejben felfuttatjuk. 2. A lisztbe szórunk 1 csipet sót, kissé elvegyítjük, majd a puha vajat elmorzsoljuk...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Közepes1. Gáztepsibe sütjük. 2. Krém: 3 dl tej, 1 vanília puding, 2 e.k. cukor sűrű péppé főzzük. 3. 20 dkg Ráma, 20 dkg cukor, 2 vaníliás cukor, összekeverjük. 4. Két krémet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A 4 tojásból és a piskóta hozzávalóiból lapot sütök, lehúzom a sütőpapírt, és melegen feltekerem, a sütőpapírba csomagolom, és hűlni hagyom. A körtét hámozom, és ap...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához a liszthez kavarjuk a sütőport, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Ezután a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. 2 cipót formálunk belőle. Az egyiket kinyújtjuk, é...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes