200-220 g finomabb zabpehely
3 jó érett banán - kisebből 4
Egy villával alaposan pépesítsd a banánt. Ne turmixold, mert azzal túl folyékonnyá válhat. Ezután egy evőkanállal lassanként adagold a pürébe a zabot. Közben gyúrd össze a masszát, és ha tésztaállaga lett, akkor vannak jó arányban az összetevők.
A masszából a két tenyered közé véve a tésztát csinálj kis korongokat, és tedd őket sütőpapírral kibélelt tepsibe. A kész kekszeket 200 fokra előmelegített sütőben süsd 15 percig, míg szép aranybarna nem lesz.
Extra tipp, hogy ha nem ragaszkodsz hozzá, hogy teljesen cukormentes legyen, tégy rá csíkokban csurgatva olvasztott magas kakaótartalmú étcsokoládét, úgy még finomabb.
Joghurttal, tejjel, frissen facsart gyümölcslével, gyümölcsteával uzsonnára, tízóraira vagy nasinak is kiváló.
A kekszet darabokra tördeljük. A csokoládét is feldaraboljuk és a vajjal együtt egy edénybe tesszük, felolvasztjuk, amikor már folyékony, hozzákeverjük a tejszínt is. A kekszet bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA joghurtot, zselatint és a cukrot összekeverjük, és felmelegítjük. Felforralni nem szabad. Kihűlés után belekeverjük a tejszínt és a gyümölcsöt. Kivizezett formába töltjü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA meggybefőttet lecsöpögtetjük, és a levét is félretesszük. A hozzávalók kiméréséhez egy 2,5 dl-es börgét használunk. A mákot, a lisztet, és a porcukrot egy tálba mérjük, hozzáadj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű