Piskótához:
6 tojás
15 dkg liszt
15 dkg cukor
1 sütőpor
pici citromlé
só
2 ek kakaó
Töltelék:
2 dl tejföl
20 dkg porcukor
0.5 kg túró
fél citrom leve és héja
2 cs. van. cukor
5 dl habtejszín
zselatin
Tetejére:
csokimáz
Piskóta : tojásfehérjékhez pici só és citromlé , ebből kemény habot verünk . Majd ehhez hozzáadjuk a cukrot , elkeverjük , majd ehhez a tojássárgáját . Elkeverjük . Majd a sütőporral elkevert lisztet kézzel beleforgatjuk a tésztába. Sütőpapírral bélelt tortaformába gúla alakba öntjük a tésztát úgy hogy a közepe púpos legyen .Előmelegített sütőben kb 25 percig sütjük . ( palackos gázos sütőnél lassabban megy nekem akkor szép ha 10 percig nagy lángon sütöm és 30 percig takarékon és tilos kinyitni a sütőt ez idő alatt ) .
Töltelék: tejfölt , cukrot , túrót , citrom leve és reszelt héja , 2 cs van cukor ezeket összekeverjük . Majd a tejszínt külön felverjük keményre és hozzáöntjük a túrós masszához. Zselatint elkészítem és belekeverem a krémbe . A kihűlt piskótát félbe vágom és visszateszem a tortaforma csatos oldalát , beleteszem a piskóta alját , megtöltöm krém 3/4 -ével , majd a piskóta tetejét ráteszem . Hűtőben hagyom kihűlni. Amikor lehűlt akkor óvatosan körbevágom az szélénél hogy a formát letudjam venni . Maradék túróval megkenem a tetejét és oldalát , majd csokimázzal leöntöm és díszítem .
A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét pici sóval gépi habverővel habbá verjük, a sárgáját pedig alaposan összekeverjük az édesítővel. ( Én folyékony steviát használtam) A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a kakaóport és a cukrot. Belereszeljük a citrom héját, ezután a vajat és a tojásokat is a száraz hozzávalókhoz adjuk. Mikor össze...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összedolgozzuk.3-4 cipóra osztjuk. Az első cipót a tepsi aljára nyújtjuk megkenjük bőven baracklekvárral,megszórjuk aprított dióval,cukrot szórunk rá majd így...
Elkészítési idő: kb 80 perc Nehézség: Könnyű