Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

DIÓS POGÁCSA


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt, 15 dkg sertészsír, 15 dkg darált dió, 15 dkg porcukor, fél csomag sütőpor, 1 tojás sárgája, 3-4 evőkanál tejföl (vagy tej), 1 csomag vaníliás cukor. A tepsi kikenéséhez sertészsír, a pogácsák tetejére fél diószemek, és porcukor.

Elkészítés:


A lisztbe beletesszük a zsírt, a sütőport, a porcukrot, a diót, a tojás sárgáját, és az egészet összemorzsoljuk. Amennyiben szükséges, tejföllel, vagy tejjel lágyíthatjuk a tésztát, hogy gyúrható legyen. Lisztezett gyúródeszkán is átdolgozzuk, cipót alakítunk belőle, amit ujjnyi vastagra kisodrunk. Szaggatóval bevagdossuk a tetejét, majd kizsírozott tepsibe tesszük a pogácsákat. Mindegyik tetejére fél szem diót nyomunk, és sütőben megsütjük. Porcukorral megszórhatjuk a tetejét.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Túrós Sajtos pogácsa
Túrós Sajtos pogácsa

A túrót egy tálba öntjük és jól áttörjük (erre a krumpli törőt használtam), hozzáadjuk a sót, a lisztet, a szobahőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját és belereszeljük a sajt 2/3...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilonka
Tiramisu
Tiramisu

A slagkrémet ( Aranka krémport), a vaníliás cukorral, tejjel habosra verjük, hozzádolgozzuk a tejszínt, majd a Mascarpone sajtkrémet, ízlés szerint adunk hozzá pici rumot ( el is m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A finom puha palacsinta titka, ami nem ragad le, nem
A finom puha palacsinta titka, ami nem ragad le, nem

Főzzük fel a vizet, majd hagyjuk kihűlni. Egy mélyebb tálban keverjük össze a lisztet, a sót, a sütőport és a cukrot, majd lassanként öntsük hozzá a kihűlt vizet. Használjunk mixer...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Meggyes kevert tészta
Meggyes kevert tészta

5 tojássárgát kikeversz 20 dkg margarinnal és 25 dkg porcukorral és 1 cs. vaníliás cukorral . Utána belekevered a 25 dkg lisztet, amibe előzőleg kevertél egy fél tasak sütőport. Vé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk