30 dkg liszt, 15 dkg sertészsír, 15 dkg darált dió, 15 dkg porcukor, fél csomag sütőpor, 1 tojás sárgája, 3-4 evőkanál tejföl (vagy tej), 1 csomag vaníliás cukor. A tepsi kikenéséhez sertészsír, a pogácsák tetejére fél diószemek, és porcukor.
A lisztbe beletesszük a zsírt, a sütőport, a porcukrot, a diót, a tojás sárgáját, és az egészet összemorzsoljuk. Amennyiben szükséges, tejföllel, vagy tejjel lágyíthatjuk a tésztát, hogy gyúrható legyen. Lisztezett gyúródeszkán is átdolgozzuk, cipót alakítunk belőle, amit ujjnyi vastagra kisodrunk. Szaggatóval bevagdossuk a tetejét, majd kizsírozott tepsibe tesszük a pogácsákat. Mindegyik tetejére fél szem diót nyomunk, és sütőben megsütjük. Porcukorral megszórhatjuk a tetejét.
A száraz hozzávalókat (liszt, cukor, só, fűszerek) egy tálban összekeverjük, majd belemorzsoljuk a hideg vajat. Ráütjük a tojást, hozzáadjuk a mézet, végül a hozzávalókból egy sima...
Elkészítési idő: 10 p+ 2óra Nehézség: KönnyűEgy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót. Egy másik edényben robotgéppel dolgozd össze a tojást a ricottával és a kristálycukorral, majd forgasd bele a lisztet. Egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDiós piskóta 4 evőkanál lisztet összekeverek 4 evőkanál darált dióval és 1/4 teáskanál sütőporral. Kimérek 6 evőkanál (12 dkg) kristálycukrot. 6 tojást egyesével különválasztok....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes