Tészta:
10 tojássárgája
30 dkg porcukor
15 evőkanál meleg víz
35 dkg liszt
1/2 csKözépső rész:
10 tojásfehérje
30 dkg porcukor
10 dkg reszelt csokoládé
10 dkg zselés cukorka
10 dkg darált dió
25 dkg lisztomag sütőporKrém:
7 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
30 dkg margarin
30 dkg porcukor
A 10 tojássárgáját a porcukorral és a 15 evőkanál meleg vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A masszát megfelezzük, és két lapot sütünk belőle 30 × 40 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180°C-ra előmelegített sütőben.
A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a reszelt csokit, a zselécukrot, a darált diót, végül 25 dkg lisztet. Ugyanakkora méretű tepsiben megsütjük.
A krémhez a tejet a vaníliás pudingporral felfőzünk. A margarint a porcukorral jól kikeverünk, majd összekeverjük a kihűlt vaníliás krémmel. Megtöltjük a lapokat a krémmel (sima lap, krém, középső rész, krém, sima lap). A sütemény tetejét csokimázzal díszítjük.
A vaníliarudat hosszában kettévágjuk, és 1 liter vízben 10 dkg porcukorral felforraljuk. A meghámozott, kimagozott almákat négyfelé vágjuk, a szirupba tesszük, és 5 percig főzzük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA narancs héját reszeljük le. A lisztet szitáljuk keverőtálba, adjuk hozzá a sót, cukrot, a narancs reszelt héját, az élesztőt és a vizet. Kezdjük el összedolgozni, nyújtsunk be...
Elkészítési idő: 80+30 perc Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a hideg, apró kockára vágott vajjal, majd elkeverjük a sóval és a cukorral, valamint a sütőporral. hozzáadjuk a tojást és a tojás sárgáját. Gyors mozdulattal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A hozzávalókat a cseresznye kivételével összekeverjük. A tejet adjuk hozzá utolsóként kisebb adagokban. Egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelün...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű