Tészta:
10 tojássárgája
30 dkg porcukor
15 evőkanál meleg víz
35 dkg liszt
1/2 csKözépső rész:
10 tojásfehérje
30 dkg porcukor
10 dkg reszelt csokoládé
10 dkg zselés cukorka
10 dkg darált dió
25 dkg lisztomag sütőporKrém:
7 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
30 dkg margarin
30 dkg porcukor
A 10 tojássárgáját a porcukorral és a 15 evőkanál meleg vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A masszát megfelezzük, és két lapot sütünk belőle 30 × 40 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180°C-ra előmelegített sütőben.
A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a reszelt csokit, a zselécukrot, a darált diót, végül 25 dkg lisztet. Ugyanakkora méretű tepsiben megsütjük.
A krémhez a tejet a vaníliás pudingporral felfőzünk. A margarint a porcukorral jól kikeverünk, majd összekeverjük a kihűlt vaníliás krémmel. Megtöltjük a lapokat a krémmel (sima lap, krém, középső rész, krém, sima lap). A sütemény tetejét csokimázzal díszítjük.
a mézet pergelődni tesszük, közben keverjük, hogy le ne égjen. Sötétbarnára pergeljük, mert különben a dáláuzi nem keményedik meg.Külön edénybe a mákot szárazon kissé megpergeljük...
Elkészítési idő: 2A csoki kivételével az összetevőket összekeverni, 2 dkg- nyi falatokat formálni, majd mehet a hűtőbe, fagyasztóba. Néha érdemes rápillantani: ha már elég kemény, akkor lehet olva...
Elkészítési idő:A cukrot a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást. A lisztet elvegyítjük az élesztõporral, a sóval, a reszelt citromhéjjal, majd apránként a krémhez keverjük. Az áf...
Elkészítési idő: