20 dkg. porcukor ,2 ek. kakaópor ( nem oldódó hanem hagyományos ) , 2 ek. olaj , 3 ek. forró víz
A porcukrot a kakaóporral és az olajjal összekeverjük és ehhez adjuk a forró vizet. Nem kell főzni, máris felhasználható .
Bármilyen süteményt bevonhatunk vele ha nincs otthon bevonó csokink : zserbót, kedvenc szeletet stb.
A tejet habverő segítségével dolgozzuk össze a tejszínnel, a tojások sárgájával, a cukorral és a liszttel. Tegyünk bele egy csipet sót. Verjük a tojásfehérjét kemény habbá, majd ke...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA többi hozzávalóból összeállítjuk a tésztát és vagy kézzel, vagy géppel dagasztjuk 10 percig. Én dagasztó géppel dagasztottam, a gépből kivéve még csapkodtam a deszkához, illetv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alul-felül sütésre. 2. A margarint enyhén megolvaszthatjuk, hogy könnyebben kezelhető legyen, de ne legyen teljesen felolvasztva. Ezután a csipe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasba tegyünk oda egy kevés vizet főni, majd forraljuk benne 5 percig a mákot. Fedjük le az edényt, vegyük le a tűzről, és hagyjuk a mákokat, míg megduzzadnak. Húsz perc m...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes