20 dkg. porcukor ,2 ek. kakaópor ( nem oldódó hanem hagyományos ) , 2 ek. olaj , 3 ek. forró víz
A porcukrot a kakaóporral és az olajjal összekeverjük és ehhez adjuk a forró vizet. Nem kell főzni, máris felhasználható .
Bármilyen süteményt bevonhatunk vele ha nincs otthon bevonó csokink : zserbót, kedvenc szeletet stb.
A lisztet átszitáljuk és elmorzsoljuk benne a puha vajat. Hozzáadjuk a csipet sót, a citrom reszelt héját és a citromlével eloltott szódabikarbónát. A tojássárgát elkavarjuk a cuko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt belemorzsoljuk egy bögrébe, megszórjuk a cukorral, majd öntünk rá negyed bögre langyos tejet, és felfuttatjuk. 2. Ezután a tészta többi hozzávalójával együtt kézzel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárga lap készítése: A tojásokat a cukorral 8 perc alatt habosra keverjük elektromos habverővel. A lisztet a szalalkálival összekeverjük. A tojásos-cukros habos keverékhez...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt a tejben egy kanál cukorral felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval összedolgozzuk. 30 percet pihentetjük a tésztát, majd vékonyra kisodorjuk. (Én a legnagyobb pogácsasz...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes