50 dkg liszt
6 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 db tojás
4 ek méz
1 kk szódabikarbóna
1-2 ek tejföl
1 cs vaníliás pudingpor
3,5 dl tej
5 dkg kristálycukor
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
ízlés szerinti lekvár
10 dkg tortabevonó csokoládé
3-4 dkg vaj
A lisztet keverjük össze a szódabikarbónával, majd adjuk hozzá a vajat, és morzsoljuk össze.
Amikor már kellően morzsalékos, csináljunk a közepébe egy mélyedést, majd kanalazzuk bele a mézet, öntsük hozzá a kissé felvert egész tojásokat, és tegyünk bele egy evőkanál tejfölt.
Ezután gyúrjuk össze, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. (a tejfölt apránként adjuk hozzá, nehogy túl lágy legyen a tészta)
Az összegyúrt tésztát osszuk el négy egyenlő részre. Ezután az első adag tésztát nyújtsuk ki egy sütőpapíron tepsi nagyságúra, majd helyezzük rá a tepsi hátlapjára.
Előmelegített sütőbe, közepes hőmérsékleten süssük a tésztalapot 8-10 perc alatt világos zsemleszínűre. Ezután vegyük ki a sütőből, majd rácsra helyezve hűtsük ki egészen.
A többi tésztával ugyanígy járjunk el, és süssük készre.
Egy kevés tejjel keverjük simára a pudingport.
A maradék tejet a kristálycukorral keverjük össze, majd melegítsük fel. Amikor már majdnem forr, állandó keverés mellett öntsük hozzá a pudingos keveréket, majd pár perc alatt főzzük sűrűre.
Ezután vegyük le a tűzről, és még forrón keverjünk hozzá 5 dkg vajat. Végül hűtsük ki teljesen a pudingos masszát.
A maradék vajat keverjük simára a porcukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután apránként keverjük hozzá a teljesen kihűlt pudingot. (addig keverjük, hogy egy sima , könnyű krémet kapjunk)
Sütemény összeállítása:
Helyezzük bele a tepsibe az egyik tésztalapot, majd kenjük rá egyenletesen a pudingos krém felét.
Ezután helyezzük rá a második tésztalapot, majd kenjük meg ízlés szerint lekvárral.
A lekváros rétegre helyezzük rá a harmadik tésztalapot, majd kenjük rá egyenletesen a maradék pudingos krémet.
Végül helyezzük rá a negyedik tésztalapot.
A csokoládét és a vajat, olvasszuk fel vízgőz fölött, majd egyenletesen kenjük rá a sütemény tetejére.
Legalább egy napig hagyjuk állni, hogy a tésztalapok kellően megpuhuljanak, és az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt éles késsel, ízlés szerint szeleteljük fel a süteményt.
Sütőpapírkoronggal béleljük a tortaforma alját. A zabkekszet ledaráljuk, összekeverjük az olvasztott vajjal, és egyenletesen a formába nyomkodjuk. Hűtőbe rakjuk. Lecsöpögtetjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból a szokásos módon sütünk egy vékony piskótát kivajazott és lisztezett tepsiben, amit sülés után a tepsiben hagyunk, hiszen ebben állítjuk össze a sütit. Még melegen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagaiból palacsintatésztát keverünk, amihez a szóda hozzáadásával szabályozzuk a sűrűséget, majd a hagyományos módon kisütjük. A pudingokat a tasakon lévő előírás...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűA margarint és a kristálycukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a reszelt citromhéjat, a szódabikarbónát meg a lisztet és simára keverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű