menu

Családireceptkönyv.hu

Pudingos mézes krémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
6 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 db tojás
4 ek méz
1 kk szódabikarbóna
1-2 ek tejföl


1 cs vaníliás pudingpor
3,5 dl tej
5 dkg kristálycukor
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor

ízlés szerinti lekvár

10 dkg tortabevonó csokoládé
3-4 dkg vaj

Elkészítés:


A lisztet keverjük össze a szódabikarbónával, majd adjuk hozzá a vajat, és morzsoljuk össze.
Amikor már kellően morzsalékos, csináljunk a közepébe egy mélyedést, majd kanalazzuk bele a mézet, öntsük hozzá a kissé felvert egész tojásokat, és tegyünk bele egy evőkanál tejfölt.
Ezután gyúrjuk össze, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. (a tejfölt apránként adjuk hozzá, nehogy túl lágy legyen a tészta)

Az összegyúrt tésztát osszuk el négy egyenlő részre. Ezután az első adag tésztát nyújtsuk ki egy sütőpapíron tepsi nagyságúra, majd helyezzük rá a tepsi hátlapjára.

Előmelegített sütőbe, közepes hőmérsékleten süssük a tésztalapot 8-10 perc alatt világos zsemleszínűre. Ezután vegyük ki a sütőből, majd rácsra helyezve hűtsük ki egészen.

A többi tésztával ugyanígy járjunk el, és süssük készre.

Egy kevés tejjel keverjük simára a pudingport.
A maradék tejet a kristálycukorral keverjük össze, majd melegítsük fel. Amikor már majdnem forr, állandó keverés mellett öntsük hozzá a pudingos keveréket, majd pár perc alatt főzzük sűrűre.
Ezután vegyük le a tűzről, és még forrón keverjünk hozzá 5 dkg vajat. Végül hűtsük ki teljesen a pudingos masszát.

A maradék vajat keverjük simára a porcukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután apránként keverjük hozzá a teljesen kihűlt pudingot. (addig keverjük, hogy egy sima , könnyű krémet kapjunk)


Sütemény összeállítása:


Helyezzük bele a tepsibe az egyik tésztalapot, majd kenjük rá egyenletesen a pudingos krém felét.

Ezután helyezzük rá a második tésztalapot, majd kenjük meg ízlés szerint lekvárral.

A lekváros rétegre helyezzük rá a harmadik tésztalapot, majd kenjük rá egyenletesen a maradék pudingos krémet.

Végül helyezzük rá a negyedik tésztalapot.

A csokoládét és a vajat, olvasszuk fel vízgőz fölött, majd egyenletesen kenjük rá a sütemény tetejére.

Legalább egy napig hagyjuk állni, hogy a tésztalapok kellően megpuhuljanak, és az ízek jól összeérjenek.

Tálalás előtt éles késsel, ízlés szerint szeleteljük fel a süteményt.

Pudingos mézes krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tiramisu
Tiramisu

A tojássárgáját habosra kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a rumot és a mascarponét, tovább keverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, végül beleforgatj...

Elkészítési idő: 0,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szilvia
Bounty muffin
Bounty muffin

A tojásfehérjékből kemény habot verünk, óvatosan hozzákeverjük a porcukrot, a kókuszreszeléket, a lisztet és a sütőport. A citrom héját lereszeljük, kifacsarjuk a levét, és a tész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Diána
Csoki süti  - kevert Miklós'
Csoki süti - kevert Miklós'

Turmixoltam (diódarabok maradtak benne, de az direkt jó), és 175°-on alul-felül 50 percig sütöttem 10 x15 cm-es formában.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Pudingos kalács
Pudingos kalács

Kalácstésztát dagasztunk. Mikor duplájára kelt, 20 felé kell osztani, azután kisodorni kb. 30 cm hosszúra aztán ketté hajtani és hármat csavarunk rajta. Tepsire rakjuk, megkenjük t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk