Családireceptkönyv.hu

Nagyi tejfölös-pudingos sütije


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
400 g
búzafinomliszt
200 g
vaj vagy margarin
150 g
porcukor
csipet só
2-3 ev. kanál
tej
1 db
tojás

Krém:
600 ml
tejföl
2 csomag
vaníliapuding
150 g
kristálycukor
500 ml
tej
1 db
citrom leve és héja

Elkészítés:


A búza finomlisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott puha, szobahős vajat (a vaj helyett margarin is használható, de én vajjal jobban szeretem), hozzáadjuk a porcukrot, csipet sót, tojást, majd sima állagú tésztát gyúrunk. A kész tésztát cipó alakúra formázzuk. Ha szükséges, akkor a tésztához még adhatunk 2-3 evőkanál tejet. Ez attól függ, mekkora tojás. A kész tészta könnyen formázható, és nem törik vagy tépődik.
A tésztát fóliába csomagoljuk és legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
A tejből, cukorból, pudingporból sűrű pudingot főzünk. A pudingot fóliával letakarjuk, majd kihűtjük. Ezután belekeverjük a tejfölt, valamint a citrom levét és reszelt héját.
A tésztát kivesszük a hűtőből és félbe vágjuk. Az egyiket tepsi nagyságúra nyújtjuk (20x30 cm), kivajazott és liszttel beszórt tepsire tesszük, majd rákenjük a krémet. Lefedjük a másik fél kinyújtott tésztával.
180 fokon kb. 30 percig sütjük.
Miután megsült, tetejét porcukorral megszórjuk

Nagyi tejfölös-pudingos sütije

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rugelach - diós és csokoládés
Rugelach - diós és csokoládés

Mindegyik tölteléket nyomkodjuk bele a tésztába. Elkészítés: A krémsajtot a vajjal, cukorral habosra keverjük. Jobb ha géppel mert akkor nem olvad annyira a massza. Ezt a vaj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Diós szelet
Diós szelet

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy formázható legyen és két részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk tepsi méretűre, majd beletesszük a kivajazott és lis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Tepertős- szilvás kalap
Tepertős- szilvás kalap

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anette
Tejfölös-diós tekercs liszt nélkül
Tejfölös-diós tekercs liszt nélkül

A tojásfehérjét kemény habbá verjük és fokozatosan belekeverjük a kristálycukrot és vaníliacukrot. Ha már a hab kemény és fényes, hozzáadjuk a felvert tojássárgát, végül óvatosan b...

Elkészítési idő: 30 perc + hűtés
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk