A kókuszos réteghez
25 dkg Rama
30 dkg porcukor
20 dkg kókuszreszelék + 5 dkg a szóráshoz (kb)
Eszközigény
2 közepes keverőtál, folpack, nyújtófa, (nyújtódeszka), fakanál, különböző kiszúró formák
A kakaós réteghez
50 dkg háztartási keksz
4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 1/2 dl Rum Aroma
10 dkg porcukor
A kekszet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a kakaót, a cukrot, a rumot és annyi vizet, hogy gyúrható masszát kapjunk.
Egy másik tálban a margarint habosra keverjük a porcukorral - akkor jó, ha a margarin kivilágosodott, illetve ha belekóstolunk, és már nem ropog fogunk alatt a cukor (kóstolással óvatosan, el ne fogyjon!). Ezután hozzáadjuk a 20 dkg kókuszreszeléket.
Nyújtódeszkára (ha nincs, lehet az asztalon is, de fontos, hogy tiszta legyen) folpackot terítünk, megszórjuk kókuszreszelékkel. Erre azért van szükség, hogy majd jobban elváljon a süti a fóliától.
A kakaós masszát három egyenlő részre osztjuk. Ezeket kb. fél centi vastagra, és téglalap alakúra fogjuk nyújtani. Ha kinyújtottuk az első lapot, rákenjük a kókuszos krém felét. Kinyújtjuk a második kakaós lapot és az előzőek tetejére helyezzük, majd rákenjük a maradék fehér keveréket és lefedjük a harmadik lappal. A tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.
Ha ragadna, hűtőbe tesszük. (Célszerű egy nappal korábban összeállítani a rétegeket, lehűteni és csak másnap kiszaggatni.) Egy szív alakú kiszúró formával kiszaggatjuk. Célszerű korábban összeállítani a lapokat és egy éjszakát hűteni.
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a porcukorral és 3 ek vízzel kikeverjük. Tovább keverjük, hozzáadjuk a diót és még 2 ek vizet, majd további 3 ek vizet. A fehér...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA két bögre mogyorót turmixgépben ledaráljuk, majd hozzáadjuk a két bögre porcukrot, az egy bögre cukrozatlan kakaóport, az egy teáskanál vaníliakivonatot, az egy teáskanál olajat,...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyűa tojások szétválasztjuk a tej 3/4 részét a vaníliával kislángon felfőzzük a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, fokozatosan hozzáadva 3 kanál cukrot (a 7-ből) galuskákat szagg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűz almákat meghámozzuk és kockára vágjuk, vagy lereszeljük, meghintjük fahéjjal. A margarint simára keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd a tojások sárgájával. A liszttel elk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű