35 dkg liszt
30 dkg cukor
fél csomag sütőpor
50 dkg túró
3 dl tej
5 tojás
15 dkg mazsola
egy citrom
3 csomag vaníliás cukor
A lisztet és 25 dkg cukrot összekeverjük a sütőporral. Kivajazott tepsibe a felét egyenletesen beleszórjuk.
A túrót, a vaníliás cukrot, az 5 dkg cukrot, a mazsolát, 1 tojást, a citrom levét és reszelt héját összekeverjük, majd a tepsibe szórt lisztre egyenletesen ráöntjük.
A maradék liszttel beborítjuk.
3 dl tejben elkeverünk 3 felvert tojást és ráöntjük a liszt tetejére, majd egy felvert tojást egyenletesen elosztunk rajta.
Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Ha megsült, kockákra vágjuk, majd meghintjük porcukorral.
A lisztet a margarinnal összemorzsolom. Fél dl tejet egy evőkanál tejföllel összekeverek, meglangyosítom, és az élesztőt felfuttatom benne. A liszthez adom a szoba hőmérsékletű tej...
Elkészítési idő: 2 óraEgyszerűen összedobható édes keksz, melyben az áfonya íze tökéletesen harmonizál a frissen tört borókabogyóval és szegfűszeggel. Mennyei párosítás ez a két fűszer, nem érdemes k...
Elkészítési idő: 1,5óraLisztet a zsírral eldörzsöljük, a többi hozzávalóval gyorsan össze gyurjuk.késfoknyi vékonyra nyújtjuk, kerek, és cakkos szabbatóval ki szurjuk.
Elkészítési idő: