35 dkg liszt
30 dkg cukor
fél csomag sütőpor
50 dkg túró
3 dl tej
5 tojás
15 dkg mazsola
egy citrom
3 csomag vaníliás cukor
A lisztet és 25 dkg cukrot összekeverjük a sütőporral. Kivajazott tepsibe a felét egyenletesen beleszórjuk.
A túrót, a vaníliás cukrot, az 5 dkg cukrot, a mazsolát, 1 tojást, a citrom levét és reszelt héját összekeverjük, majd a tepsibe szórt lisztre egyenletesen ráöntjük.
A maradék liszttel beborítjuk.
3 dl tejben elkeverünk 3 felvert tojást és ráöntjük a liszt tetejére, majd egy felvert tojást egyenletesen elosztunk rajta.
Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Ha megsült, kockákra vágjuk, majd meghintjük porcukorral.
A tojássárgáját és a cukrot krémesre keverjük, a fehérjéből kemény habot verünk. A krémet és a habot óvatosan összekeverjük, miközben a et beleszitáljuk. A tésztát sütőpapírra, 1...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA vajat a cukorral habosra kavarjuk, majd a tojásokat is hozzáadjuk. A joghurtot is belekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is hozzáadjuk, a vaníliaaromával ízesítjük. A tészta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk, majd az élesztőt bele-morzsoljuk. Fél evőkanálnyi cukrot szórunk bele, és letakarva, meleg helyen kb. 15 perc alatt fölfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz édesburgonyát pároljuk puhára egy vízzel teli lábas felett kb. 20 perc alatt. Tegyük a robotgépbe és pürésítsük simára a datolyával. Vigyázat, nehéz abbahagyni, ha egyszer megkó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű