Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Kapros-túrós lepény


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 12 szelet
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához
• 215 g búza-rétesliszt (BFF 55)
• 150 g búzaliszt (BL55)
• 36 g porcukor
• 36 g vaj
• 21 g élesztő (friss)
• 0.5 csipet só
• 1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
• 137 ml 2,8%-os tej

A töltelékhez
• 500 g tehéntúró (félzsíros)
• 42 g kristálycukor
• 20 g kapor (friss)
• 0.5 csipet só
• 1.5 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
• 38 g búzadara

A léhez
• 0.75 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
• 50 ml tejföl (20%-os)
• 0.5 csipet só

Elkészítés:


1. A sütőt előmelegítjük 190 C-ra. Egy kb 30x24 cm-es tepsit vékonyan vajazzunk, lisztezzünk ki.

2. A tészta összetevőit összegyúrjuk, és teljesen egynemű tésztává dolgozzuk. Amikor az összetevőket egymásra helyezzük, ügyeljünk, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlen a sóval! Ha begyúrtuk a tésztát, nedves konyharuhával takarjuk le, és 20 percig pihentessük.

3. A töltelék elkészítése során egyszerűen összekeverjük az összetevőket.

4. A kivajazott tepsit 2-3 mm vastagon kibéleljük a tésztával. Beletesszük a tölteléket a tésztával kibélelt formába.

5. A lé készítése is csupán az összetevők összekeverésével történik. Meglocsoljuk a lével a tepsibe helyezett alapot.

6. 190 C-on készre sütjük (kb 50 perc), kis hűlés után szeleteljük és tálaljuk.

Kapros-túrós lepény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Márti
Hájas tészta alaprecept
Hájas tészta alaprecept

A hártyát lehúzzuk a hájról, feldaraboljuk és a húsdarálón ledaráljuk. Ezt követően 3 evőkanál ecettel és 25 dkg liszttel jól kigyúrjuk. Laposra, tégla alakúra formáljuk (kb. 15x20...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bory mama
Bajadera
Bajadera

A vízből, a cukorból és a vaníliás cukorból szirupot főzünk. Akkor jó, ha a cukorkristályok teljesen felolvadtak, és hab képződik a szirup tetején. Ekkor hozzáadjuk a vajat, megvár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hagyományos Dobos kuglóf
Hagyományos Dobos kuglóf

A tésztához a puha vajat/margarint robotgéppel habosra keverjük a porcukorral, majd egyesével beletesszük az egész tojásokat, végül belekeverjük a sütőporral elegyített lisztet. A...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Piskóta
Piskóta

A porcukrot a 6 tojássárgájával habosra mixeljük, majd hozzáadjuk a 6 ek. forró vizet. Ehhez a masszához öntjük a liszt 2/3-ad részét a sütőporral és jól elkeverjük. A fehérjét a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk