2 M-es tojás
50 g cukornak megfelelő édesítő (nálam 15 g 1:4 Stevia-eritrit édesítő)
40 g darált mák
pici csipet só
késhegynyi szódabikarbóna
A krémhez:
160 ml sovány tej / magtej / növényi tej + egy citrom leve (kb. 40 ml) – ha kevesebb a citromlé, tegyünk bele több tejet, összesen 2 dl legyen a folyadék mennyisége
45 g kazein vagy kevert fehérjepor (natúr vagy vanília ízben)
fél citrom héja
5 g útifű maghéj
5 g porzselatin, néhány evőkanál forró vízben feloldva
80-100 g cukornak megfelelő édesítő (nálam 25 g 1:4 Stevia-eritrit édesítő)
15 g olvasztott kókuszzsír
2 tojásfehérje gőz fölött habbá verve
Aki nem használ kazeint, adhat helyette kókuszlisztet vagy conjac lisztet a krémhez, fokozatosan adagolva, amíg be nem sűrűsödik. Esetleg a Kinder Paradiso szelet krémjével is elkészítheted a sütit, hasonló enyhén citromos ízvilág :)
Tetszés szerint díszíthető, én 100 g sovány túrót turmixoltam össze 1 tk. joghurttal és édesítővel, ebből a krémből habrózsákat készítettem a tortára, a tetejére egész mákszemeket szórtam, és a habrózsákat citromszelettel díszítettem.
Felkarikázzuk a banánt, hozzáadjuk a tojást, a fahéjat meg a kókuszolajat, és botmixerrel összeturmixoljuk. Azután beletesszük a rizslisztet, és azt is elkeverjük. 10 percig állni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingport a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd tűz felett besűrűsítjük. A tűzről levéve belekavarjuk a zselatint és egy alufóliával letakarva megvárjuk amíg meghű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCuketu ošúpeme (ak je mladá nemusíme), nastrúhame a osolíme – necháme pár minút vypotiť a potom zlejeme šťavu. Pridáme strúhaný zemiak, syr, pretlačený cesnak, vajcia a múku tak, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tészta hozzávalóit a robotgép táljába mérjük és rövid idő alatt sima, egynemű tésztát keverünk belőle. 2 darab 20 cm átmérőjű sütőforma aljába...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű