- 20dkg búzadara
- 20 ek tej
- 25 dkg darált keksz
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg Rama margarin
- 1 egész mandulaaroma
Bevonathoz:
- 100g étcsokoládé
- 1ek margarin
A tejet felforraljuk, majd a búzadarára öntjük és 20 percig állni hagyjuk.
A darált kekszet, a porcukrot, az olvasztott margarint és a mandulaaromát hozzákeverjük.
Tocsogós állagú marad, egy éjszakát hűtőben pihentetjük.
Kb. 60 - 70 darab golyó lesz ebből az adagból.
Majd elkészítjük a mázat: vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét, hozzákeverjük a margarint, majd a kész golyókat beleforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt tálcára rakjuk, majd hűtőben tároljuk.
A tojások fehérjét a vízzel és az apránként hozzáadott cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, kakaóport és szalakálit is és az egészet csomómentesr...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1. Az élesztőt belemorzsoljuk egy bögrébe, megszórjuk a cukorral, majd öntünk rá negyed bögre langyos tejet, és felfuttatjuk. 2. Ezután a tészta többi hozzávalójával együtt kézzel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a joghurttal jól összekeverjük, hogy krémes állagú legyen. Beleszórjuk a cukrot, hozzáadjuk a vaníliát és a reszelt citromhéjat. Egy tepsit bélelj ki papírral és tégy b...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű40 dkg lisztet, 15 dkg zsírral, vagy 20 dkg margarinnal, 1 dkg elmorzsolt élesztővel/amit elkeversz egy kevéske tejben, de nem kell felfuttatni/, 1 egész tojással és késhegynyi szó...
Elkészítési idő: 1,20 óra Nehézség: Közepes