A tésztához
30 dkg finomliszt
20 dkg margarin (zsírt is tehetünk bele, ettől omlósabb lesz)
10 dkg cukor
1 citromból nyert citromhéj (reszelve)
2 ek citromlé (friss)
2 ek tejföl (vagy tej)
1 csomag sütőpor
A töltelékhez
15 dkg cukor
15 dkg liszt
1/2 sütőpor
1/2 dl meleg víz
1/2 dl étolaj
3 db tojás
10 dkg dió (darált) (darált mogyoróval is isteni)
1 csomag vaníliás cukor
5 ek sárgabaracklekvár
A tésztához
A lisztben elkeverjük a sütőport, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot is, és lágy tésztát gyúrunk. Ha túl keményre sikerült, tejföl vagy tej hozzáadásával lágyíthatunk rajta. Fél órát hűtőben pihentetjük.
Gyúródeszkán kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, áttesszük egy kikent tepsibe.
A tölteléket elkészítjük: összekeverjük a cukrot, tojássárgáját, vaníliás cukrot, vizet, étolajat, darált diót és a sütőporos lisztet.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd lapát segítségével óvatosan hozzáforgatjuk a töltelékhez.
A tésztát vékony rétegben megkenjük házi sárgabarack lekvárral, majd a diós masszát elegyengetjük a tetején.
Előmelegített sütőben (kb 180 fokon) 25-30 perc alatt megsütjük.
A tésztából kivehetünk egy részt melyből a tetejére rácsokat csinálhatunk. Langyosan szeljük ki, így nem törik se a linzer és a piskóta sem nyomódik össze.
A tejszínt felverjük a cukorral, majd belekeverjük a tejfölt. A banánt és a kivit feldaraboljuk, a kekszet és a babapiskótát apróra törjük és összekeverjük. Folpackkal bélelt form...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű40dkg liszt 10dkg porcukor 25dkg vaj vagy margarin 1db tojás 1csom sütőpor citromlé szemre , (azzal lazitjuk kicsit a tésztát ) A töltelék: 1,5kg alma Van/cukor (ízlés szer...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt közepes hőmérsékletre (180 fok) előmelegítjük. 2. A joghurtot összekeverjük a barna cukorral és a tojásokkal. 3. Hozzáadjuk az étolajat, a fahéjat és a sütőporral elve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát reszeljük le egy kisebb lyukú reszelőn. Az almát főzzük puhára, majd pépesítsük. A lisztet keverjük össze a szerecsendióval, az őrölt fahéjjal, a reszelt citromhéjjal...
Elkészítési idő: 15 elők.+25 Nehézség: Könnyű