menu

Családireceptkönyv.hu

Mágnás szelet II


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 1 közepes tepsi
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tésztához
30 dkg finomliszt
20 dkg margarin (zsírt is tehetünk bele, ettől omlósabb lesz)
10 dkg cukor
1 citromból nyert citromhéj (reszelve)
2 ek citromlé (friss)
2 ek tejföl (vagy tej)
1 csomag sütőpor
A töltelékhez
15 dkg cukor
15 dkg liszt
1/2 sütőpor
1/2 dl meleg víz
1/2 dl étolaj
3 db tojás
10 dkg dió (darált) (darált mogyoróval is isteni)
1 csomag vaníliás cukor
5 ek sárgabaracklekvár

Elkészítés:


A tésztához
A lisztben elkeverjük a sütőport, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot is, és lágy tésztát gyúrunk. Ha túl keményre sikerült, tejföl vagy tej hozzáadásával lágyíthatunk rajta. Fél órát hűtőben pihentetjük.
Gyúródeszkán kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, áttesszük egy kikent tepsibe.
A tölteléket elkészítjük: összekeverjük a cukrot, tojássárgáját, vaníliás cukrot, vizet, étolajat, darált diót és a sütőporos lisztet.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd lapát segítségével óvatosan hozzáforgatjuk a töltelékhez.
A tésztát vékony rétegben megkenjük házi sárgabarack lekvárral, majd a diós masszát elegyengetjük a tetején.
Előmelegített sütőben (kb 180 fokon) 25-30 perc alatt megsütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


A tésztából kivehetünk egy részt melyből a tetejére rácsokat csinálhatunk. Langyosan szeljük ki, így nem törik se a linzer és a piskóta sem nyomódik össze.

Mágnás szelet II

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Almás rizskoch
Almás rizskoch

A legjobb ha fele viz .fele tejben tesszük oda főni a rizset .A tojássárgáját kikavarjuk fehéredésig a cukorral+ margarinnal ,,,miután a főtt rizs kicsit hült összekeverjük a toj...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lagzi Lajcsi szelet
Lagzi Lajcsi szelet

A tészta hozzávalóit összegyúrom és 3 lapot sütök belőle, 32x23-as tepsi hátulján, légkeveréses sütőben, 180 C fokon, 3-4 percig. A puncs pudingport a 15 dkg cukorral és a 1,5 l t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ribizlis pite
Ribizlis pite

A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojást, majd az egészet jól összedolgozzuk.Ha a tészta nem állna össze, pár csepp jéghideg vizet le...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Csoda diós-mákos
Csoda diós-mákos

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 cipóra osztjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk. Minden lapot egyenként olvasztott langyos margarinnal lekenünk és feltekerjük, mint a bejglit....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk