menu

Családireceptkönyv.hu

Isler 1


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 g porcukor
100 g vaj
140 g búzaliszt (BL55)
50 g dió (durvára tört)
0.5 kávéskanál fahéj (őrölt)
A töltéshez
csoki krém vajjal
A bevonathoz
300 g étcsokoládé (53%-os)

Elkészítés:


a tészta összes összetevőjét egy tálba tesszük, és egyneműre gyúrjuk. Amint összeáll, már jó is! A kész tésztát fóliázzuk be, és tegyük a hűtőbe és pihentessük 10 percen át a tésztát, majd nyújtsuk ki kb 3 mm vastagra. Egy kerek, kb. 75 mm átmérőjű kiszúróval szúrjuk ki az islereket, és tegyük őket sütőlemezre.süssük ki 5-10 perc alatt. Ügyeljünk, hogy szép világosak maradjanak a kisült korongok! Figyelem! Fontos, hogy amint elkezdenek pirulni a tészták, azonnal vegyük ki őket a sütőből, mert különben nagyon kiszáradnak!teljesen. Ha kihűltek a korongok, töltsük össze őket a csokikrémmel , majd egy napig hagyjuk állni a betöltött islereket.Egy nap után elteltével a bevonás következik. A csokoládét, vízgőzön olvasszuk fel. Figyelem! Ha a csokoládénk túl sűrű ahhoz, hogy szépen tudjunk mártani vele, egy kevés étolajjal tudjuk higítani a csokoládét. Ez esetben mindig jó alaposan keverjük el benne az olajat, különben csíkos lesz a csokoládénk. Vékonyan mártsuk bele egyik felét, és hagyjuk szikkadni

Trükkök, tippek, praktikák:


Figyelem! Ha túlgyúrjuk, majd törni fog, ezt próbáljuk elkerülni!

Isler 1

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
LEVENDULÁS KEKSZ
LEVENDULÁS KEKSZ

A cukrot kikeverjük a kisebb kockákra vágott vajjal, majd mehet bele a tojás is. Egy újabb keverés után belereszeljük a citromhéjat és hozzáadjuk a levendulát, citromlevet, majd a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Kapros túrós lepény.
Kapros túrós lepény.

Elkészítés A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd meleg helyen kelni hagyjuk. A töltelék hozzávalóit összekeverjük. (A tojásfehérjéből habot verünk a cukorral. ) A megkelt tésztá...

Elkészítési idő: 90
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Andrea
Štanglice sa keksom i čokoladom
Štanglice sa keksom i čokoladom

Dobro umutiti 3 cijela jajeta sa 150g šećera i jednom kesicom vanilinog šećera. Staviti šerpu na jako blagu vatru ili na paru uz stalno miješanje. Poslije jedno 5 minuta dodat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Hagyományos máglyarakás
Hagyományos máglyarakás

A kalácsot felszeleteljük. A tojássárgákat kikeverjük a 4,5 dkg cukorral, hozzáadjuk a tejet és a vanília kikapart magjait. Beleáztatjuk a kalácsszeleteket, és 15 percre f...

Elkészítési idő: 20+45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk