50 g porcukor
100 g vaj
140 g búzaliszt (BL55)
50 g dió (durvára tört)
0.5 kávéskanál fahéj (őrölt)
A töltéshez
csoki krém vajjal
A bevonathoz
300 g étcsokoládé (53%-os)
a tészta összes összetevőjét egy tálba tesszük, és egyneműre gyúrjuk. Amint összeáll, már jó is! A kész tésztát fóliázzuk be, és tegyük a hűtőbe és pihentessük 10 percen át a tésztát, majd nyújtsuk ki kb 3 mm vastagra. Egy kerek, kb. 75 mm átmérőjű kiszúróval szúrjuk ki az islereket, és tegyük őket sütőlemezre.süssük ki 5-10 perc alatt. Ügyeljünk, hogy szép világosak maradjanak a kisült korongok! Figyelem! Fontos, hogy amint elkezdenek pirulni a tészták, azonnal vegyük ki őket a sütőből, mert különben nagyon kiszáradnak!teljesen. Ha kihűltek a korongok, töltsük össze őket a csokikrémmel , majd egy napig hagyjuk állni a betöltött islereket.Egy nap után elteltével a bevonás következik. A csokoládét, vízgőzön olvasszuk fel. Figyelem! Ha a csokoládénk túl sűrű ahhoz, hogy szépen tudjunk mártani vele, egy kevés étolajjal tudjuk higítani a csokoládét. Ez esetben mindig jó alaposan keverjük el benne az olajat, különben csíkos lesz a csokoládénk. Vékonyan mártsuk bele egyik felét, és hagyjuk szikkadni
Figyelem! Ha túlgyúrjuk, majd törni fog, ezt próbáljuk elkerülni!
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a lekvárt és jól elkeverjük. A zsemléket ujjnyi szeletekre vágjuk. A tojásokat felverjük 5 dkg cukrokkal, majd a te...
Elkészítési idő:A 1,5 dl tejet összekeverjük a porcukorral és az aromával. Egy jénai tál alját sorban kirakjuk keksszel, és meglocsoljuk a rumos-porcukros tej felével. A maradék kekszet egy külön...
Elkészítési idő: 20 percTökéletes partifalat. Törjük apró darabokra a csokoládét (vegyesen ét- és tejcsokit), tegyük egy lábosba, és gőzfürdő fölött olvasszuk meg. Mikor már folyós állagú, öntsük fel a te...
Elkészítési idő: