Tészta
60 dkg liszt
20 dkg zsír
20 dkg cukor
1 darab sütőpor
késhegynyi szódabikarbóna
2 darab tojássárgája
2 dl tejföl
pici tej
Töltelék
40 dkg darált mák
1 ½ dl víz
20 dkg cukor
1 üveg házi szilvalekvár
Máz
3 evőkanál cukor
4 evőkanál kakaópor
1 dl víz
5 dkg vaj
Tészta:
A hozzávalók sorrendjében tésztát gyúrok, majd 4 lapra szedem szét és kinyújtom őket.
Töltelék:
A vízzel és a cukorral szirupot főzök, majd lehúzom a tűzről és abba keverem a darált mákot, nem főzöm!
Máz:
A hozzávalókból szirupot főzök, lehúzom a tűzről és abba keverem a vajat, hogy szép fényt adjon neki.
Összeállítás:
A kizsírozott tepsibe rakok egy tészta lapot, majd megkenem szilvalekvárral, utána jön a mák, addig, amíg el nem fogynak a hozzávalók, a tetejére csak a tészta kerüljön. Légkeveréses sütőben 160 fokon 40 percig sütöm. Ha kihűlt leöntöm a csoki mázzal.
Ennél a tésztánál is külön verjük fel a fehérjét kemény habbá. Azért kell a cukor egy részét a fehérjéhez adni ebben az esetben is, mert segít keményebb habbá verni a fehérjét, val...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.) Az alapanyagokból könnyen nyújtható, rugalmas tésztát gyúrunk, ujjnyi vastagra sodorjuk és fánkszaggatóval kiszúrjuk. (Lehet 3 különböző méreretű). Széleiket bevagdossuk....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókból meggyúrjuk a tésztát s a tészta egynegyed részét félretesszük a rácsozáshoz. A maradék tésztát tepsi méretűre nyújtjuk (37x27cm) és a sütőpapírral bélelt, vagy kiv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű