Családireceptkönyv.hu

Zsermák


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tészta
60 dkg liszt
20 dkg zsír
20 dkg cukor
1 darab sütőpor
késhegynyi szódabikarbóna
2 darab tojássárgája
2 dl tejföl
pici tej
Töltelék
40 dkg darált mák
1 ½ dl víz
20 dkg cukor
1 üveg házi szilvalekvár
Máz
3 evőkanál cukor
4 evőkanál kakaópor
1 dl víz
5 dkg vaj

Elkészítés:


Tészta:
A hozzávalók sorrendjében tésztát gyúrok, majd 4 lapra szedem szét és kinyújtom őket.
Töltelék:
A vízzel és a cukorral szirupot főzök, majd lehúzom a tűzről és abba keverem a darált mákot, nem főzöm!
Máz:
A hozzávalókból szirupot főzök, lehúzom a tűzről és abba keverem a vajat, hogy szép fényt adjon neki.
Összeállítás:
A kizsírozott tepsibe rakok egy tészta lapot, majd megkenem szilvalekvárral, utána jön a mák, addig, amíg el nem fogynak a hozzávalók, a tetejére csak a tészta kerüljön. Légkeveréses sütőben 160 fokon 40 percig sütöm. Ha kihűlt leöntöm a csoki mázzal.

Zsermák

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dóri
Cseresznyés lepény
Cseresznyés lepény

A megmosott cseresznyét kimagozzuk és félretesszük lecsöpögni. A tésztához a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral (fehéredésig), hozzákeverjük a vajat is, majd h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Meggyes mákos rétes
Meggyes mákos rétes

1.) Elkészítjük a mákos tölteléket: 26 dkg cukorból + 2,5 dl fele víz-fele tej keverékéből szirupot főzünk. Ezzel leforrázzuk a darált mákot, hozzákeverjük a (korábban forró vízzel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Genyó
Csokoládémousse
Csokoládémousse

A csokoládémousse-hoz verd kemény habbá a hideg tejszínt, és felhasználásig tedd hűtőbe. A tojások sárgáját elektromos kézi keverővel vagy konyhai robotgéppel keverd fehéredésig a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Ostoros kalács
Ostoros kalács

A puha rámát a cukrokkal kikeverni, hozzá a kakaóport, végül a gyengén felvert fehérjét hozzákeverni, egyneműsíteni. A cipókat egyenként jó vékonyra kinyújtani, krémmel megkenni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk