1. réteg: 50 dkg darált keksz, 10 dkg margarin, 10 dkg porcukor, kevés tej (én kb. 2 dl-t öntöttem hozzá apránként)
2. réteg: 25 dkg túró, ízlés szerint cukor, 2 dl tejszín, 1 van. cukor
3. réteg: 2 cs. vaníliás puding (hidegen kikeverhető Gála, v. Aranka), 5 dl tej, 1 van. cukor
4. réteg: 2-3 dl tejszín (növényi, pl. Hulala, ebbe nem kell fixáló)
Az első réteg hozzávalóit összegyúrjuk és egy tepsibe (28x36 cm) nyomkodjuk. A túrót a felvert tejszínnel és a cukrokkal összekeverjük és a kekszre kenjük. Erre jön a két felvert pudingpor, majd a felvert tejszín.
Én a biztonság kedvéért a pudinghoz kevertem 1 zselatin fixet
A kekszalapba lehet tenni gesztennye masszát nagyon finom
A tojásfehérjét gőz felett kemény habbá verjük a cukorral. Hozzákeverjük a mogyorót, és a fűszereket. Kiskanállal apró kupacokat kanalazzunk egy sütőpapírral bélelt tepsire. 150 °C...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://www.mindenegybenblog.hu/sutes-nelkuli-receptek/tuti-finomsag-sutes-nelkul-csak-kevergetni
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tetejére kerülő morzsához megolvasztjuk a vajat, majd először a zabpelyhet, majd a cukrot és a lisztet keverjük bele egy villával. 3. Betesszük a hűtőbe. 4. A tésztához a li...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat habosra keverjük a cukorral meg a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a sütőporral elkevert lisztet és folytonosan adagolva a kefirt majd az olajat cs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű