3 tojás
90 g lágy vaj
120 g kristálycukor
3 teáskanál vanília aroma
60 g liszt
30 g cukrozatlan kakaópor
200 g lágy krémsajt
175 fokra melegítjük elő a sütőt. Szétválasszuk a tojásokat, mindegyiknek a fehérjét külön tálba tesszük (a sárgákra most nem lesz szükség). Félretesszük. Egy kis tálban összekeverjük a vajat 90 g cukorral. Beleteszünk 1 tojásfehérjét és egy egész tojást, valamint a vanília aromát. Alaposan összekeverjük őket. Jöhet bele a liszt, a kakaó, majd fokozatosan adagoljuk a tojásos masszához, amíg egyenletesen el nem keverjük az egészet és egységes masszát nem kapunk. Egy sütőpapírral bélelt 20 cm x 20 cm-es sütőtálba öntjük a masszánkat.
Egy kis tálban simára keverjük a krémsajtot a maradék cukorral. Beleöntjük a második tojásfehérjét is. Evőkanalanként ráadagoljuk a sötét masszára, majd egy késsel örvényeket húzkodunk a tésztába.
25-30 percig sütjük, amíg kicsit megszilárdul a tészta és elválik a sütőtál szélétől. Sütőrácson hagyjuk kihűlni
Legelső lépésként kimértem a cukrot, majd hozzáadtam a zselatint. Én már több fajta zselatint is kipróbáltam, de biztos vagyok benne, hogy ezentúl csakis ebből a fajtából fogok gu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukorral a tojásfehérjét jó kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a sütőporos lisztet. Kipapírozott tepsibe (35 x 35 cm) kenjük egyenletesen, és 160 fokos (légkeveréses) sütőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait összegyúrjuk és kettéosztjuk, majd fél órát pihentetjük. A krém összetevőit is összekeverjük kivéve a tojásfehérjét, mert abból kemény habot készítünk és f...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesFontos, hogy a zsír és a tejföl hideg legyen, amikor elkezdünk vele dolgozni. A zsírt, a tejfölt, a sót, a sütőport, a lisztet, és a vanília aromát összedolgozzuk, és gyorsan dolgo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű