- 3-4 közepes alma
- 175 g teljes kiőrlésű liszt
- 75 g finomliszt
- 100 ml olaj
- 3 marék durvára vágott dió
- édesítőszer ízlés szerint
- fahéj ízlés szerint
◾️Az almákat meghámozzuk, és egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
◾️A diót egy aprítóban, vagy ennek hiányában egy sodrófával durvára zúzzuk.
◾️A liszteket átszitáljuk, és hozzáadjuk az almát, a diót, az olajat, az édesítőszert valamint a fahéjat.
◾️Összekeverjük a masszát, és egy közepes, sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük.
◾️A sütőt 180°-ra előmelegítjük, és kb. 20 perc alatt megsütjük a süteményt (Tűpróba!)
Tálalás előtt hintsük meg por édesítővel, és kínáljunk mellé baracklekvárt.
Az élesztőt kézmeleg vízben a kevés cukorral felfuttattam, kimertem a szárazanyagot. A felfutott élesztőt beleöntöttem és robotgéppel egynemű tésztát dagasztattam. Mikor elkészült...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A hozzávalókat csomómentesre leverjük, és már mehet is egy sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe, majd a sütőbe. Tűpróbáig sütjük. Ha megsül...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótát kapcsos tortaformába rakjuk, majd megkenjük lekvárral. A túrót elkeverjük a porcukorral és citromhéjjal. A natúr zselatint kevés vízben feloldjuk, majd a túróhoz adjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet 1 zacskó vaníliás cukorral felforraljuk. A zsemlék tetejét levágjuk és a belsejét kivájjuk. A túrót áttörjük a zsemlék belsejével. Összekeverjük a másik zacskó vaníliás c...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű