- 3-4 közepes alma
- 175 g teljes kiőrlésű liszt
- 75 g finomliszt
- 100 ml olaj
- 3 marék durvára vágott dió
- édesítőszer ízlés szerint
- fahéj ízlés szerint
◾️Az almákat meghámozzuk, és egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
◾️A diót egy aprítóban, vagy ennek hiányában egy sodrófával durvára zúzzuk.
◾️A liszteket átszitáljuk, és hozzáadjuk az almát, a diót, az olajat, az édesítőszert valamint a fahéjat.
◾️Összekeverjük a masszát, és egy közepes, sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük.
◾️A sütőt 180°-ra előmelegítjük, és kb. 20 perc alatt megsütjük a süteményt (Tűpróba!)
Tálalás előtt hintsük meg por édesítővel, és kínáljunk mellé baracklekvárt.
Valamennyi hozzávalóját összekeverjük. Habszifonba tesszük és 2 patront engedünk bele (eggyel folyós marad). Azonnal fogyasztható
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés langyos tejben (kb. 1 dl) egy csipet cukorral felfuttatom az élesztőt. A lisztet elmorzsolom a vajjal és a zsírral, hozzáadom a sót, tejfölt, cukrot és végül a felfuttatott é...
Elkészítési idő: 1+1 óra Nehézség: KönnyűA száraz elemeket összekeverjük, felét a kikent tepsi aljára rétegezzük Rászórjuk a túrót, mazsolát, van, cukrot. A lisztes keverék második felével befedjük. A felvert tojást a...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű