♥ TÉSZTA
50 dkg liszt
0,5 kk só
2,5 dkg élesztő
2 dl tej
2 ek cukor
1 tasak vaníliás cukor
10 dkg margarin
1 egész tojás
♥ TÖLTELÉK:
45 dkg túró
2 tasak vaníliás cukor
2 ek cukor
1/2 citrom héja
1 egész tojás
Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, majd megszórjuk egy evőkanálnyi cukorral és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást és a margarint. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a túrót egy villával áttörjük, majd összedolgozzuk a cukrokkal, a tojással és a citrom reszelt héjával. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra és téglalap alakúra elnyújtjuk.
12, közel egyforma négyzetre vágjuk. A tészták közepén elosztjuk a tölteléket. Kb. 1 evőkanálnyi jut mindegyikre. Majd a tészták négy sarkát belül megkenjük a felvert tojással, összefogjuk és megcsavarjuk. A béleseket sütőpapírral bélelt tepsibe (38*30 cm) sorakoztatjuk. Amikor elkészültek, kívülről is bekenjük a felvert tojással. Letakarva addig hagyjuk kelni, míg a sütő bemelegszik. 180 fokon hőlégkeveréssel 20 perc alatt szép barnára sütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintve kínáljuk.
A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük, majd elmorzsoljuk vele a szoba hőmérsékletű vajat is. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi tejfölt, hogy puha tésztát kapjunk. 4 rés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 2 csomag vaníliás pudinporhoz hozzáadjuk az 5 evőkanál cukrot, és 900 ml tejjel pudingot főzünk. Ha elkészült, többször megkeverve kihűtjük. A tésztához kettéválasztjuk a tojáso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA málnát szitán áttörjük. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, beleforgatjuk a gyümölcsvelőt, majd a keveréket hűtőbe tesszük. A karamellmártáshoz a kristálycukrot aranyb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a sütőporral, és a sóval. Egy másik tálban a tejet a tojással, a vaníliás cukorral, és az olvasztott vajjal. Ezután a folyékony hozzávalókhoz szitáljuk a li...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű