Családireceptkönyv.hu

Bajádér szelet


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A sütihez
75 g étcsokoládé (53%-os)
5 g holland kakaópor
100 ml víz
240 g kristálycukor
200 g vaj
200 g dió (darált)
200 g keksz - háztartási (darált)
1 csapott mokkáskanál őrölt vanília
A mázhoz
100 g étcsokoládé (53%-os)
15 ml étolaj

Elkészítés:


A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk.

Mikor megolvadt, hozzáadjuk a kakaóport, és teljesen elkeverjük benne, majd az egészet félretesszük.

A vizet a cukorral feltesszük főni, és sűrű cukorszirupot főzünk belőle.

A sziruphoz adjuk a vajat, és felolvasztjuk benne. Ha teljesen felolvadt levesszük a tűzről.

Egy nagy tálba tesszük a darált kekszmorzsát, a darált diót, és az őrölt vaníliát. Jól összekeverjük őket.

Ráöntjük a forró cukros-vajas szirupot, és alaposan összekeverjük vele, míg gyúrható masszát kapunk.

Levesszük a vízfürdőről a megolvasztott csokoládét és a kekszes-diós massza felével összekeverjük. Ha túlzottan morzsálódik, ehhez a csokoládés részhez adhatunk egy kevés plusz vizet! Ez nagyon fontos, hogy a csokis massza is jó, gyúrható állagú legyen!

A csokoládés rész felét sütőpapírra tesszük, téglalapot formázunk belőle, letakarjuk egy másik sütőpapírral, és nyújtófával kinyújtjuk. Kb. A/4-es méretűre nyújtjuk. A csokoládés rész másik felével ugyanezt tesszük. Így 2 db A/4-es méretű csokoládés lapot kapunk.

A sima résszel hasonló képen járunk el, mint a csokoládéssal. Így 2 db sima, és 2db csokoládés lapunk lesz végül.

Először a csokoládés lapra helyezzük a sima lapot, majd a sima lapra jön az újabb csokoládés, és az újabb sima. Ha elkészült 1 órára hűtőbe tesszük.

A csokoládé mázhoz a csokoládét vízfürdőn megolvasztjuk, és hozzáadjuk az olajat, hogy szép fényes legyen.

Az olvadt csokoládét a kekszes-diós lapokra öntjük, és egy szilikon spatulával vékonyan elterítjük rajta, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük.

Ha kellő képen megdermedt a tetején a csokimáz, egy éles késsel felszeleteljük.

El is készült a tökéletes a Bajádér szelet!

Trükkök, tippek, praktikák:


Bajádér szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Eszter
Mákos guba muffin
Mákos guba muffin

A kiflit karikára vágom, meglocsolom a felforrósított tejjel, megszórom a vaníliás cukorral, a mákkal, a porcukorral, a reszelt citromhéjjal és alaposan összekeverem. Egy lábasb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Darált keksz
Darált keksz

A hozzávalókat jó alaposan eldolgozzuk, összegyúrjuk, és ledaráljuk, ízlésünknek megfelelő méretűre vágjuk. Ha van rá időnk, pihentessük egy éjszakán át hűtőben az összegyúrt té...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Attila
Cseresznyés ricotta 15,7 g szénhidrát
Cseresznyés ricotta 15,7 g szénhidrát

Keverjük a Ricottához az édesítőszert, adjuk hozzá a durumlisztet, a tejszínt, a tojást és a citrom reszelt héját. Mossuk meg a cseresznyét, magozzuk ki, felezzük, keverjük óva...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Bámulatos almás kavart tészta
Bámulatos almás kavart tészta

A cukrot a tojásokkal összekavarjuk, majd az olajat és a tejet is hozzáadjuk. Miután kikavartuk, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, így egy híg, palacsintatészta szerű tésztát kap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk