A sütihez
75 g étcsokoládé (53%-os)
5 g holland kakaópor
100 ml víz
240 g kristálycukor
200 g vaj
200 g dió (darált)
200 g keksz - háztartási (darált)
1 csapott mokkáskanál őrölt vanília
A mázhoz
100 g étcsokoládé (53%-os)
15 ml étolaj
A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk.
Mikor megolvadt, hozzáadjuk a kakaóport, és teljesen elkeverjük benne, majd az egészet félretesszük.
A vizet a cukorral feltesszük főni, és sűrű cukorszirupot főzünk belőle.
A sziruphoz adjuk a vajat, és felolvasztjuk benne. Ha teljesen felolvadt levesszük a tűzről.
Egy nagy tálba tesszük a darált kekszmorzsát, a darált diót, és az őrölt vaníliát. Jól összekeverjük őket.
Ráöntjük a forró cukros-vajas szirupot, és alaposan összekeverjük vele, míg gyúrható masszát kapunk.
Levesszük a vízfürdőről a megolvasztott csokoládét és a kekszes-diós massza felével összekeverjük. Ha túlzottan morzsálódik, ehhez a csokoládés részhez adhatunk egy kevés plusz vizet! Ez nagyon fontos, hogy a csokis massza is jó, gyúrható állagú legyen!
A csokoládés rész felét sütőpapírra tesszük, téglalapot formázunk belőle, letakarjuk egy másik sütőpapírral, és nyújtófával kinyújtjuk. Kb. A/4-es méretűre nyújtjuk. A csokoládés rész másik felével ugyanezt tesszük. Így 2 db A/4-es méretű csokoládés lapot kapunk.
A sima résszel hasonló képen járunk el, mint a csokoládéssal. Így 2 db sima, és 2db csokoládés lapunk lesz végül.
Először a csokoládés lapra helyezzük a sima lapot, majd a sima lapra jön az újabb csokoládés, és az újabb sima. Ha elkészült 1 órára hűtőbe tesszük.
A csokoládé mázhoz a csokoládét vízfürdőn megolvasztjuk, és hozzáadjuk az olajat, hogy szép fényes legyen.
Az olvadt csokoládét a kekszes-diós lapokra öntjük, és egy szilikon spatulával vékonyan elterítjük rajta, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Ha kellő képen megdermedt a tetején a csokimáz, egy éles késsel felszeleteljük.
El is készült a tökéletes a Bajádér szelet!
Egy lábasban a tejet a margarinnal felforraljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a grízt, végül a kókuszreszeléket. Jól elkeverjük, langyosra hűtjük, majd egy zsírpapíron 2 cm széles ru...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA lisztet gyúródeszkára szitálta, elkeverte benne a sütőport, és összemorzsolta a zsírral. Hozzáadta a tojássárgákat, a cukrot és a tejfölt, és egynemű tésztává gyúrta. A tészta...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy 20x20 centis jénait vagy egy ugyanekkora tepsit. Nem elég kivajazni a formát, ugyanis könnyen beleragad a tészta alj...
Elkészítési idő: 1+1 óra Nehézség: Könnyű1 A mákot a kókusszal ledaráljuk, és a többi száraz hozzávalóval elkeverjük. 2 A többi hozzávalót a banán, és az alma kivételével külön tálban elkeverjük, majd a száraz anyagokat...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű