1 l tej vagy kókusztej
4 db M-es tojás
30+30 g stevia eritrit keverék
20 g vaníliás eritrit
1 csipet himalája só
A tejet/kókusztejet egy lábasban felrakjuk forrni.
Amíg a tej/kókusztej felforr, elkészítjük a tojáshabot.
A tojásokat külön választjuk. A fehérjét és a sárgáját külön tálba tesszük.
A tojásfehérjét egy csipet himalája sóval és 30 g édesítőszerrel kemény habbá verjük.
Ha felforrt a tej/kókusztej, akkor egy-egy teáskanálnyi tojáshabot teszünk a forrásban lévő tejbe és mindkét oldalát 1-2 percig főzzük. Ebből lesznek a habgaluskák.
Vigyázat! Ne rakjunk túl sok tojáshabot a tejbe, mert mire megfőnek, kb. háromszoros méretűre nőnek meg! Inkább többször keveset! (Az alsó képen látszik, hogy nekem is milyen szépen megnőttek.)
Az elkészült, megfőtt tojáshab galuskákat egy lyukas kanál segítségével kiemeljük a forró tejből, 1-2 másodperc alatt lecsöpögtetjük és egy nagy jénai vagy levese tálba tesszük, akkorába, amibe majd a vaníliás öntet is bele fog férni.
Ha az összes habgaluskánk megfőtt, elkészítjük a vaníliás öntetet.
Az eddig türelmesen várakozó tojássárgájákat simára keverjük a vaníliás eritrittel és a másik 30 g stevia eritrit keverékkel, majd folyamatos kevergetés mellett belekanalazunk egy-két szedőkanál forrásban lévő tejet (ezt hívjuk hőkiegyenlítésnek, így nem fogja a forró tej összekapni a tojást).
A kész vanília öntetet még forrón ráöntjük a kifőtt habgaluskákra.
Először a szokott módon sűrű pudingot főzünk, majd még forrón hozzákeverjük a tejfölt. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és a tejfölös pudinghoz adjuk, óvatos átforgató mozd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük és tűpróbáig sütjük. Közben elkészítjük a krémet. A pudingot megfőzzük a tejbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát lereszelem. A cukrot, vaníliás cukor, olajat habosra keverem, beleütöm egyesével a tojásokat, fűszereket és ismét habosra keverem. Sütőporral és szódabikarbónával elk...
Elkészítési idő: kb. 30 perc Nehézség: Könnyű