50 dkg túró
450 g tejföl
10 dkg szobahőmérsékletű vaj
8 tojás
7 evőkanál liszt
7 evőkanál cukor
1 citrom reszelt héja
a tepsi kenéséhez:
vaj
a tálaláshoz:
baracklekvár
porcukor
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra melegítjük.
A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében a keverő tálba téve kikeverjük. Az így kapott masszát a kivajazott (lisztezni nem kell!), magas falú tepsibe öntjük. A tepsit néhányszor a konyhapulthoz ütögetjük, hogy egyenletesen elterüljön a tészta, illetve, hogy a felesleges levegő távozzon belőle.
Az előmelegített sütőbe tesszük és annak erősségétől függően kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)
Sülés közben jelentősen megemelkedik, majd amikor a sütőből kivesszük, összeesik.
Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, majd apró darabokra vágjuk. A vajat és a cukrot elkeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, és kikeverjük. Ha ez megvan, hozzáadjuk a lisztet...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyűtésztához: a hozzávalókat tálba teszem és tésztát gyúrok belőle. Lehet kézzel is, de jobban szeretem robotgéppel készíteni, mert úgy nem olvad meg a kezem melegétől a vaj. Nagyjáb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskóta lapot,amint kihűlt három részre vágjuk. A részeket a porcukros vajjal megkenjük. A középső lapra halmozzuk a tölteléket és a két másik lapot házikó formára ráhelyezzük....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt homogén masszát gyúrunk. Fóliába csomagolva hűtőben legalább egy fél órán át pihentetjük. A krémhez a keményítőt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű