50 dkg túró
450 g tejföl
10 dkg szobahőmérsékletű vaj
8 tojás
7 evőkanál liszt
7 evőkanál cukor
1 citrom reszelt héja
a tepsi kenéséhez:
vaj
a tálaláshoz:
baracklekvár
porcukor
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra melegítjük.
A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében a keverő tálba téve kikeverjük. Az így kapott masszát a kivajazott (lisztezni nem kell!), magas falú tepsibe öntjük. A tepsit néhányszor a konyhapulthoz ütögetjük, hogy egyenletesen elterüljön a tészta, illetve, hogy a felesleges levegő távozzon belőle.
Az előmelegített sütőbe tesszük és annak erősségétől függően kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)
Sülés közben jelentősen megemelkedik, majd amikor a sütőből kivesszük, összeesik.
A tojásokat elkeverjük a sóval, a cukorral. Hozzáadjuk a lisztet és a tej felét. Csomómentesre elkeverjük, majd hozzáadagoljuk a maradék tejet, 1-2 evőkanál olajat és 1 dl szódaviz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük, a vajjal kikent, grízzel megszórt formába öntjük és megsütjük. Porcukorral megszórjuk.
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűKeverjük simára a cukrot a tojással. Keverjük össze az átszitált lisztet, a sót és száraz élesztőt. Adjuk hozzá az olvasztott vajat, a citrom héját és a mézet. Hagyju...
Elkészítési idő: 23 perc Nehézség: KönnyűA tortakrémhez a tehéntúrót áttörjük, és összekeverjük a kefírrel, valamint a krémsajttal. Ezután a cukrot is hozzáadjuk, majd addig keverjük tovább, amíg a cukor elolvad. Bele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű