menu

Családireceptkönyv.hu

Klasszikus kakaós csiga


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához

600 g búzaliszt (BL55)
300 ml 2,8%-os tej
50 g élesztő (friss)
100 g vaj (olvasztott)
0.5 teáskanál só
2 evőkanál kristálycukor
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)

A töltelékhez

100 g vaj
12 evőkanál kristálycukor
10 teáskanál kakaópor - holland

A kenéshez

1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)

Elkészítés:


Tálba öntjük a langyos tejet, hozzáadjuk a kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd elkeverjük benne.

Tálba tesszük a lisztet és hozzáöntjük a tejes masszát, az olvastott vajat és a tojást. Keverjük, össze majd kezdjük el jól összedolgozni, itt fokozatosan adagoljunk még hozzá annyi lisztet és addig dagasszuk, míg lágy tésztát kapunk.
Tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyre téve 40 percig kelesztjük.
Lisztezett deszkára tesszük, és jó nagyra kinyújtjuk, nekem az egész gyúrólapot befedi. (60*40 cm)
A töltelékhez való cukrot és kakaóport összekeverjük egy tálban és félretesszük.
A vajat megolvasztjuk, ráöntjük a tésztára és egy ecsettel egyenletesen elkenjük rajta.
A cukros kakaóval egyenletesen behintjük a vajas felületet.
Jó szorosan feltekerjük.
1,5-2 cm széles szeletekre vágjuk.
Szükség esetén kezünkkel kicsit lapítsuk ki a csigákat.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 20 percig pihentetjük.
A tojást egy kis tálba villával felverjük, és ezzel megkenjük a csigákat.

200 C fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Aki nem szereti, lehet fahéjjal is készíteni a kakaó helyett. Omlós és puha, másnap is nagyon finom. Tovább még nem sikerült tesztelni. :)

Klasszikus kakaós csiga

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Edit
Epres, túrós hűsítő
Epres, túrós hűsítő

Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, kicsumázzuk, félbevagdossuk. A túrót összetörjük, belekeverjük a citrom levét és héját, a vaníliáscukrot (esetleg még lehet bele tenni plusz van...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
DIÓS ZSERBÓ Eta módra
DIÓS ZSERBÓ Eta módra

A tésztához felfuttatjuk az élesztőt cukros vízben vagy tejben( 1/2 dl). Mindent egy tálba teszünk és könnyen nyújtható tésztát készítünk.A diót,cukrot és a reszelt citromhéját ös...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mákos krémes recept ki próbálni
Mákos krémes recept ki próbálni

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A mákot elkeverjük a liszttel, sóval és sütőporral. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kihabosítjuk a cukorral, majd elkeverjük benne a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
GYÜMÖLCSTORTA ALAP *
GYÜMÖLCSTORTA ALAP *

A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalókat. Gyyümölcstorta formában 160 fokon megsütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk