50 dkg sima liszt
20 dkg vaj vagy margarin
5 dkg porcukor
2,5 dkg friss élesztő
2 dl langyos tej
1 tojás a kenéshez
A vajat a liszttel, cukorral, élesztővel szétmorzsoljuk, majd a 2 dl tejjel összegyúrjuk. Négy részre osztjuk majd letakarva 1/2 órát hűvös helyen pihentetjük.
Közben elkészítjük a tölteléket:
Diós:
25 dkg darált dió
25 dkg cukor
reszelt citromhéj
1 dl langyos tej
Keverjük össze. Olyan állagú legyen, hogy könnyen tudjuk kenni! Ha szeretjük, tegyünk bele mazsolát. Ezt előzőleg áztassuk be!
Mákos:
25 dkg darált mák
25 dkg cukor
kb. 1 dl tej
Keverjük össze. Olyan állagú legyen, hogy könnyen tudjuk kenni! Ha szeretjük, tegyünk bele mazsolát. Ezt előzőleg áztassuk be!.
Nyújtsuk ki a tésztát, kenjük meg a töltelékkel. Tekerjük fel, és a tetejét tojással kenjük be. Előmelegített sütőben 180 fokon, 45 percig sütjük. Így lesz 4 bejglink: 2 diós, és 2 mákos.
1 tojás keményre vert habját 1 pohár porcukorral, 1 pohár zúzott gyümölccsel kikeverünk. Üvegpoharakba halmozzuk, habbal, csokireszelékkel díszítjük.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKeverjük össze a lisztet a cukorral és a sütőporral, majd adjuk hozzá a puha vajat és dörzsöljük szét a kezünkkel. Amikor ezzel elkészültünk keverjük bele a tésztába a tojást, a jo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hideg túrót alaposan összetörjük. Hozzáadjuk a búzadarát, a sót, a cukrot, a tojást, a citrom reszelt héját, s végül a bourbon vaníliás cukort. Nedves kézzel lapított gombócokat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral kézi mixerrel két percig habosítjuk, egy perc alatt belekeverjük a tojást, majd a túrót, a vaníliát, a citromlevet és a citrom lereszelt héjat. Egy külön tálban...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű