Tésztához:
- 45 dkg liszt
- 20 dkg zsír
- 1 evőkanál cukor
- 1/2 dl tej
- 1/2 cs. sütőpor,
- 1/2 cs. élesztő,
- 1 egész tojás,
- 2 tojássárgája,
- tejföl 2-3 kanál
Töltelék:
- 30-40 dkg dió
- ízlés szerint cukor
- citromhéj
- baracklekvár
- A tésztához felfuttatjuk az élesztőt cukros tejben
- Mindent egy tálba teszünk és könnyen nyújtható tésztát készítünk.
- A diót, cukrot és a reszelt citromhéját összekeverjük szárazon.
A tésztát négy részre osztjuk. Kinyújtjuk a tepsi méretére az elsőt, megkenjük lekvárral, megszórjuk a dióval, jön a következő tészta majd dió, amíg el nem fogy mind a tészta. Ezután megszurkáljuk és kelesztjük fél órát, majd 180-200 fokon megsütjük. Ha kihűlt csoki mázzal be lehet vonni.
Ez az adag egy 38x23 cm tepsi méretre felel meg.
Készítsünk elő egy 2,5 decis bögrét. A száraz hozzávalókat (liszt, cukor, vaníliás cukor, fahéj, sütőpor) gondosan keverjük össze. Egy másik tálban a tojásokat keverjük egybe...
Elkészítési idő: 20+25 percA lisztet a sütőporral cukorral összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgákkal és tejföllel összegyúrjuk. Kettévesszük a tésztát és folpackba csomagolva fél órára a hű...
Elkészítési idő:Legelőször is kapcsoljuk be a sütőt, hagy melegedjen. A fentieket a tortabevonó kivételével összemixeljük a turmixgépel 12 db-os muffin sütőbe, minden mélyedésbe 2 evőkanálnyi mas...
Elkészítési idő: 20A lisztet a cukorral, sütőporral, vaníliás cukorral összekeverjük. Hozzáadjuk a kefirt, a tojást, majd az olajat, és csomómentesre keverjük. Ízlés szerint összedarabolunk gyümölc...
Elkészítési idő: