Családireceptkönyv.hu

Pehelykönnyű túrós pite


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:
-4 tojássárgája
-15 dkg vaj
-pici tej
-1 tk. cukor
-5 dkg friss élesztő ( én 7 g szárítottat is elégnek találtam)
-30 dkg liszt
-csipet só

A töltelékhez:
-75 dkg túró
-20 dkg xilit vagy cukor
-1 rúd vanília kikapart belseje
-1-2 kezeletlen citrom héja lereszelve
-10 dkg mazsola ( kihagytam, mert a gyerekek nem szeretik)
-4 tojás fehérje kemény habbá verve
-1 ek. liszt

Elkészítés:


A tésztához habosra kevertem a tojások sárgáját a vajjal, hozzáadtam a cukros tejben felfuttatott élesztőt, majd a lisztet, csipet sót. Jól kidolgoztam, 2 részre osztottam. ( A tészta egyik felét hűtőbe tettem, ez lesz a teteje.)
Egy közepes tepsibe sütőpapírt tettem és a tészta felét méretre nyújtottam, elegyengettem benne.
A töltelék hozzávalóit összekevertem, a tésztára simítottam.
A tészta lehűtött, másik felét lereszeltem ( így döntöttem menet közben, mert nehéz volt nyújtani), és a töltelékre szórtam.
1 órát pihentettem, a sütőt légkeverésen 175 fokra melegítettem. ( Normál sütésnél 200 fok legyen.)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pisztáciatorta ricottával
Pisztáciatorta ricottával

A tojásfehérjét szétválasztjuk a sárgájától és kemény habbá verjük. A sárgáját összekeverjük erythrittel és vízzel. A masszát mixerrel habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
MEGGYES RÉTES
MEGGYES RÉTES

A tölteléket összekeverni, fél óráig pihentetni, és utána bolti réteslapba betölteni, majd megsütni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Meggyes-tejfölös kekszes szelet
Meggyes-tejfölös kekszes szelet

Készítsünk elő egy jénait. Egy réteg keksszel fedjük be a jénai alját. A tejfölöket keverjük el a porcukorral, majd rétegezzük a jénaiba. A meggyet az utolsó tejfölös réteg tetején...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sütésnélküli sztracsatella
Sütésnélküli sztracsatella

A tejet a cukorral és elkevert tojás sárgájával felforralom és amikor forr lassan hozzáadom a búzadarát és a tejet besűrítem vele Langyosra kihűtöm és hozzákeverek 10 deka puha ma...

Elkészítési idő: 15 -15
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk