A tésztához:
-4 tojássárgája
-15 dkg vaj
-pici tej
-1 tk. cukor
-5 dkg friss élesztő ( én 7 g szárítottat is elégnek találtam)
-30 dkg liszt
-csipet só
A töltelékhez:
-75 dkg túró
-20 dkg xilit vagy cukor
-1 rúd vanília kikapart belseje
-1-2 kezeletlen citrom héja lereszelve
-10 dkg mazsola ( kihagytam, mert a gyerekek nem szeretik)
-4 tojás fehérje kemény habbá verve
-1 ek. liszt
A tésztához habosra kevertem a tojások sárgáját a vajjal, hozzáadtam a cukros tejben felfuttatott élesztőt, majd a lisztet, csipet sót. Jól kidolgoztam, 2 részre osztottam. ( A tészta egyik felét hűtőbe tettem, ez lesz a teteje.)
Egy közepes tepsibe sütőpapírt tettem és a tészta felét méretre nyújtottam, elegyengettem benne.
A töltelék hozzávalóit összekevertem, a tésztára simítottam.
A tészta lehűtött, másik felét lereszeltem ( így döntöttem menet közben, mert nehéz volt nyújtani), és a töltelékre szórtam.
1 órát pihentettem, a sütőt légkeverésen 175 fokra melegítettem. ( Normál sütésnél 200 fok legyen.)
A tojásfehérjét szétválasztjuk a sárgájától és kemény habbá verjük. A sárgáját összekeverjük erythrittel és vízzel. A masszát mixerrel habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tölteléket összekeverni, fél óráig pihentetni, és utána bolti réteslapba betölteni, majd megsütni.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKészítsünk elő egy jénait. Egy réteg keksszel fedjük be a jénai alját. A tejfölöket keverjük el a porcukorral, majd rétegezzük a jénaiba. A meggyet az utolsó tejfölös réteg tetején...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA tejet a cukorral és elkevert tojás sárgájával felforralom és amikor forr lassan hozzáadom a búzadarát és a tejet besűrítem vele Langyosra kihűtöm és hozzákeverek 10 deka puha ma...
Elkészítési idő: 15 -15 Nehézség: Könnyű