A tésztához:
-4 tojássárgája
-15 dkg vaj
-pici tej
-1 tk. cukor
-5 dkg friss élesztő ( én 7 g szárítottat is elégnek találtam)
-30 dkg liszt
-csipet só
A töltelékhez:
-75 dkg túró
-20 dkg xilit vagy cukor
-1 rúd vanília kikapart belseje
-1-2 kezeletlen citrom héja lereszelve
-10 dkg mazsola ( kihagytam, mert a gyerekek nem szeretik)
-4 tojás fehérje kemény habbá verve
-1 ek. liszt
A tésztához habosra kevertem a tojások sárgáját a vajjal, hozzáadtam a cukros tejben felfuttatott élesztőt, majd a lisztet, csipet sót. Jól kidolgoztam, 2 részre osztottam. ( A tészta egyik felét hűtőbe tettem, ez lesz a teteje.)
Egy közepes tepsibe sütőpapírt tettem és a tészta felét méretre nyújtottam, elegyengettem benne.
A töltelék hozzávalóit összekevertem, a tésztára simítottam.
A tészta lehűtött, másik felét lereszeltem ( így döntöttem menet közben, mert nehéz volt nyújtani), és a töltelékre szórtam.
1 órát pihentettem, a sütőt légkeverésen 175 fokra melegítettem. ( Normál sütésnél 200 fok legyen.)
A megadott mennyiség egy kb. 38x26 cm-es tepsinyit fog kiadni. 1. A tésztához a lisztet, a cukrot, a sót, az élesztőt és a zsírt egy tálba mérjük, és elmorzsoljuk. Ezután an...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA porcukrot szitáljuk át, és 0,5 kg mérjünk bele egy tálba. A zselatint keverjük el a vízzel, vízgőz felett melegítsük fel mikor jó forró adjuk hozzá a margarint és a mézet, majd k...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítjük a tésztát: a vajat kicsit megolvasztjuk, a tejet langyosra melegítjük. A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük és simára gyúrjuk. Letakarjuk és meleg helyen duplájára kel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót beleteszem egy lábosba és összekeverve elkezdem melegíteni. Folyamatos kevergetés mellett kb..10 percig főzöm. Ezalatt jól besűrűsödik. Ha kész, átteszem egy t...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű