15 dkg zabpehely
15 dkg puha vaj
10 dkg cukor (mi xillitet használunk)
10 dkg finomliszt (mi teljes kiőrlésűt használunk)
1 tojás
1/2 teáskanál őrölt fahéj
frissen reszelt őrölt gyömbér
1 csipet só
10 dkg étcsokoládé, kockákra vágva
A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást. Egy másik tálba tegyük bele a többi hozzávalót és keverjük össze. Gyúrjunk masszát a két tál tartalmából, majd készítsünk gombócokat, utána lapítsuk ki keksz formára és tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe. 160 fokos sütőben 10-12 perc alatt elkészül.
A fentiektől gyakran eltérünk és kerül bele kókusz, meg ami jön.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy sütő tepsibe sütőpapírt teszünk. A töltelékhez összekeverjük a cukrot és a kakaót. A túrót összekeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a sót, be...
Elkészítési idő: 30 perc♥ A tésztához a tojásfehérjéket a cukorral habbá verjük, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, a kakaót, a lisztet, a sütőport és 4 evőkanál vizet. Az így készült masszát egy 35 ×...
Elkészítési idő:Pite tésztát készítünk. Kihűtjük! A tejszínt felforraljuk, majd a tűzről levéve bele tesszük az apróra tördelt csokoládét. Addig keverjük amíg szép, fényes bársonyos krémet kapu...
Elkészítési idő: 1 óra