15 dkg zabpehely
15 dkg puha vaj
10 dkg cukor (mi xillitet használunk)
10 dkg finomliszt (mi teljes kiőrlésűt használunk)
1 tojás
1/2 teáskanál őrölt fahéj
frissen reszelt őrölt gyömbér
1 csipet só
10 dkg étcsokoládé, kockákra vágva
A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást. Egy másik tálba tegyük bele a többi hozzávalót és keverjük össze. Gyúrjunk masszát a két tál tartalmából, majd készítsünk gombócokat, utána lapítsuk ki keksz formára és tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe. 160 fokos sütőben 10-12 perc alatt elkészül.
A fentiektől gyakran eltérünk és kerül bele kókusz, meg ami jön.
Először az almát meghámozzuk, lereszeljük és a cukorral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal fedő alatt megpároljuk. A párolás vége felé a fedőt vegyük le, hogy az alma leve el tudjon p...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA meggybefőttet lecsöpögtetjük, és a levét is félretesszük. A hozzávalók kiméréséhez egy 2,5 dl-es börgét használunk. A mákot, a lisztet, és a porcukrot egy tálba mérjük, hozzáadj...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA datolyát előző este kimagozzuk, és vízbe áztatjuk. Másnap beleszórjuk a késes aprítóba a banánnal, a kakaóval, rummal és a kókuszreszelékkel, míg össze nem áll. Beletesszük egy...
Elkészítési idő: 10 p Nehézség: KönnyűA csokit és a vajat tálba tesszük és megolvasztjuk. Közben a magvakat kicsit megpirítjuk, aszalványokat apróra vágjuk. A keksz negyed részét összetörjük, a többit ledaráljuk. Min...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: Nehéz