2 egész tojás
24 dkg méz
10 dkg cukor
8 evőkanál olvasztott zsír, ezeket jól kikeverjük, majd hozzáadunk
50 dkg lisztet
2 kávéskanál szódabikarbónát
1 dkg mézes fűszerkeveréket
1 citrom reszelt héját,
jól összegyúrjuk, gombócoljuk, sütőpapírral bélelt tepsiben, lassan világos barnára sütjük, majd még melegen az alábbi mázba forgatjuk.
Máz:
2 tojás fehérje
2 evőkanál víz
20 dkg porcukor
Vízgőz fölött kevergetjük, míg jól felmelegszik, utána kemény habbá verjük!
A 2 tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi alkatrészt, és jól kidolgozzuk. A tepsit kivajazva kilisztezve megtöltjük a híg állagú tésztával. A tetejére pl.: h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA puha vajat nem, nem margarint) habosra keverjük a cukorral. Apránként hozzászitáljuk a lisztet, jó eldolgozzuk vele. Lisztezett munkafelületre öntjük a tésztát...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 170C-ra. A csokoládét durvára szeleteljük, a dióval és a cukor felével aprítógépbe tesszük, és ledaráljuk. Nem kell, hogy teljesen finom morzsa legyen, inkább...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszthez hozzáadjuk a darált diót, rumaromát és a porcukrot, majd a margarint és jól összegyúrjuk. Ha nem áll össze, tehetünk bele egy kis tejet is. A tésztát fél ujjnyira kin...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű