A tészta hozzávalói: 1 tojás, 3 dkg zsír vagy vaj, 2 evõkanál méz, 4 evõkanál tej, 15 dkg cukor, 45 dkg liszt,1 kávéskanál szódabikarbóna.A tésztába tehetünk 1 teáskanál õrölt fahéjat, és csipetnyi õrölt szegfûszeget is.
A liszt és a szódabikarbóna kivételével a többi hozzávalót gõzön kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát is. 4 gombócot formálunk, pihenni hagyjuk, majd kinyújtjuk és tepsi hátán egyenként világosra megsütjük.
A krém hozzávalói: 2 dl tejbõl és 2 evõkanál grízbõl kis vaníliával tejbegrízt készítünk. 20 dkg porcukrot 15 dkg vajjal jól kikeverünk, majd a kihûlt grízt is hozzáadjuk.
Összeállítás:
mézes lap - krém mézes lap - lekvár mézes lap- krém a tetejére mézes lap és csokimáz annak, aki szereti
Nyomtassuk le a tetejét, amíg puhul a tészta.Másnap vágjuk fel, mert aznap igen törik.
Krém változat: 4 kávéskanál grízes lisztet 3 dl tejjel simára keverünk és
sûrûre fõzzük. 20 dkg vajat, és 20 dkg cukrot hozzáadva habosra
keverjük. Az elõzõleg rumos tejjel megkent lapokat megtöltjük, és
csokimázzal bevonjuk.A tortabevonó csokihoz 5 dkg vajat és egy kis
tejet adunk.
Mindkét krémváltozat finom.
Megjegyzés: gyermekkoromban csipkebogyó lekvárral kentük meg, úgy is nagyon
ízlett.
Először állítsd össze a tésztát. Mindent mérj ki egy tálba, majd keverd össze. Egy 29×29 cm nagyságú szilikonos tepsibe lapítsd a masszát. A megpárolt almákkal borítsd be, kend le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverni a sütőporral és egy csipet sóval. Ezután hozzáadni a margarint (v. zsírt) és elkezdeni összemorzsolni. Amikor már eléggé morzsalékos hozzákeverni a darált di...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük el a pudingot és a tejet egy jó nagy tálban, amíg krémé nem áll össze az egész, majd ezután tegyük bele a tejszínhabot, és kavarjuk össze. Vajazzunk ki egy jénai tálat, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingport a szokásos módon megfőzöm a tejjel és 8 ek cukorral. Ha kész rögtön elkeverem benne a margarint. A túrót áttöröm 4 ek cukorral és a vaníliás cukorral és 5-10 szem d...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű