menu

Családireceptkönyv.hu

mézes krémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tészta hozzávalói: 1 tojás, 3 dkg zsír vagy vaj, 2 evõkanál méz, 4 evõkanál tej, 15 dkg cukor, 45 dkg liszt,1 kávéskanál szódabikarbóna.A tésztába tehetünk 1 teáskanál õrölt fahéjat, és csipetnyi õrölt szegfûszeget is.

A liszt és a szódabikarbóna kivételével a többi hozzávalót gõzön kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát is. 4 gombócot formálunk, pihenni hagyjuk, majd kinyújtjuk és tepsi hátán egyenként világosra megsütjük.

A krém hozzávalói: 2 dl tejbõl és 2 evõkanál grízbõl kis vaníliával tejbegrízt készítünk. 20 dkg porcukrot 15 dkg vajjal jól kikeverünk, majd a kihûlt grízt is hozzáadjuk.
Összeállítás:
mézes lap - krém mézes lap - lekvár mézes lap- krém a tetejére mézes lap és csokimáz annak, aki szereti

Elkészítés:


Nyomtassuk le a tetejét, amíg puhul a tészta.Másnap vágjuk fel, mert aznap igen törik.

Krém változat: 4 kávéskanál grízes lisztet 3 dl tejjel simára keverünk és
sûrûre fõzzük. 20 dkg vajat, és 20 dkg cukrot hozzáadva habosra
keverjük. Az elõzõleg rumos tejjel megkent lapokat megtöltjük, és
csokimázzal bevonjuk.A tortabevonó csokihoz 5 dkg vajat és egy kis
tejet adunk.
Mindkét krémváltozat finom.
Megjegyzés: gyermekkoromban csipkebogyó lekvárral kentük meg, úgy is nagyon
ízlett.

mézes krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gertrúd
Linzer
Linzer

A hozzávalókból linzertésztát gyúrunk,majd kb. 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk. Kör alakú szaggatóval, vagy formákkal kiszaggatjuk. 180 fokon pár perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, me...

Elkészítési idő: 35-40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dobos Anna
Hólabda
Hólabda

A tojásokat szétválasztom. A sárgáját a porcukorral habosra keverem, majd a forró vízzel jól kikeverem, hozzáadom a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, végül a tojások ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aranygaluska
Aranygaluska

A lisztet a dagasztó tálba teszem. A közepébe fészket alakítok ki, amibe beleteszem a cukrot. Rámorzsolom az élesztőt és felöntöm a langyos tejjel. Hagyom, hogy 15 perc alatt fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Túrós batyu
Túrós batyu

Először a tölteléket készítjük el, melyhez a hozzávalókat összekeverjük és állni hagyjuk. A tésztához először az élesztőt futtatjuk fel kevés meleg tejben, cukorral. A lisztet elmo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk