Az alap hozzávalói:
- 8 db teljes kiőrlésű kifli
- 600 ml tej
- 6 db tojássárgája
- 2 db citrom reszelt héja
- 110 g por édesítő
A rétegezéshez:
- 6 kanál cukormentes baracklekvár
Az almás réteg hozzávalói:
- 6 db piros alma
- 2 mokkáskanál őrölt fahéj
- 2 kanál vaj
- 4 kanál mézhelyettesítő
A tojáshab hozzávalói:
- 4 db tojásfehérje
- 4 kanál por édesítő
◾️A kifliket felkarikázzuk.
◾️Egy nagy tálban összekeverjük a tejet, a tojássárgáját, az édesítőt és a reszelt citromhéjat.
◾️Az almát meghámozzuk, kivágjuk a magházát és kisebb kockákra vágjuk.
◾️Egy forró serpenyőbe dobjuk a vajat, a mézhelyettesítőt és a fahéjat majd erre tesszük az almát. Pár perc alatt kissé megpuhul.
◾️A kiflikarikákat beáztatjuk a tejes keverékbe, a felét egy sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk, pár teáskanál baracklekvárt rakunk rá majd erre jön az alma.
◾️Újra kevés baracklekvár, erre pedig a maradék kifli.
◾️180 fokos sütőbe toljuk és kb. 20 percig sütjük.
◾️A tojásfehérjét kemény habbá verjük 4 kanál édesítővel, nyomózsákba kanalazzuk és kis halmokat nyomunk a torta tetejére (vagy csak elkenjük rajta), majd visszarakjuk a sütőbe kb. 10 percre, amíg aranybarnára pirul a hab teteje.
A szoba-hőmérsékletű Ramát a kétféle cukorral, a reszelt citromhéjjal és a tojásokkal elkeverjük, hozzáadjuk a sóval, a sütőporral elkevert lisztet és jól összegyúrjuk. Folpackba c...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és belenyomkodjuk a piteformába. 190 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. A banánokat karikákra vágjuk, citromlével lekenhetjük,...
Elkészítési idő: 45 perc + hűtés