- 8 darab szikkadt zsemle
- 1l tej
- 4 tojássárgája
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg Rama
Az almás réteg hozzávalói:
- 6 darab alma
- 1 kávéskanál fahéj
- 5 dkg Rama
- 1 üveg baracklekvár
A tojáshab hozzávalói:
- 4 tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
A tészta elkészítése:
A zsemléket felkockázzuk, a tejet pedig felforraljuk. A tojások sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és a margarinnal kikeverjük és a felforrt tejhez adjuk, folyamatosan kevergetve. Ezzel meglocsoljuk a zsemléket és egy zsírozott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe egyengetjük a felét.
Az almás réteg elkészítése:
Az almákat meghámozzuk és lereszeljük. A vajon, a fahéjjal megpároljuk. A tepsiben lévő tésztára simítjuk és megkenjük a lekvárral. Ezután befedjük a maradék zsemlével és sütőben kicsit szárítjuk.
A tojáshab elkészítése:
A tojások fehérjét a porcukorral habbá verjük. A sütőben lévő tésztára simítjuk és megpirítjuk a tetejét. Ha megpirult, zárjuk el a sütőt és hagyjuk benne a sütit, hogy a hab ne essen össze.
Elkészítés: Az öt darab tojást kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a fele mennyiségű cukorral és a kávéval. A fehérjéből egy csipet sóval és a cukor másik felével kemény h...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA mézes lap hozzávalóiból 2 lapot sütünk egy 22*38 cm-es tepsin, majd hagyjuk kihűlni. A mákos piskótához a tojás sárgájákat habosra kavarjuk a 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a tojásokat. A margarint és a tejfölt a mikróban szobahőmérsékletűre melegítjük, és a tejfölbe belekeverjük az élesz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű