Az alap hozzávalói:
- 8 db teljes kiőrlésű kifli
- 600 ml tej
- 6 db tojássárgája
- 2 db citrom reszelt héja
- 110 g por édesítő
A rétegezéshez:
- 6 kanál cukormentes baracklekvár
Az almás réteg hozzávalói:
- 6 db piros alma
- 2 mokkáskanál őrölt fahéj
- 2 kanál vaj
- 4 kanál mézhelyettesítő
A tojáshab hozzávalói:
- 4 db tojásfehérje
- 4 kanál por édesítő
◾️A kifliket felkarikázzuk.
◾️Egy nagy tálban összekeverjük a tejet, a tojássárgáját, az édesítőt és a reszelt citromhéjat.
◾️Az almát meghámozzuk, kivágjuk a magházát és kisebb kockákra vágjuk.
◾️Egy forró serpenyőbe dobjuk a vajat, a mézhelyettesítőt és a fahéjat majd erre tesszük az almát. Pár perc alatt kissé megpuhul.
◾️A kiflikarikákat beáztatjuk a tejes keverékbe, a felét egy sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk, pár teáskanál baracklekvárt rakunk rá majd erre jön az alma.
◾️Újra kevés baracklekvár, erre pedig a maradék kifli.
◾️180 fokos sütőbe toljuk és kb. 20 percig sütjük.
◾️A tojásfehérjét kemény habbá verjük 4 kanál édesítővel, nyomózsákba kanalazzuk és kis halmokat nyomunk a torta tetejére (vagy csak elkenjük rajta), majd visszarakjuk a sütőbe kb. 10 percre, amíg aranybarnára pirul a hab teteje.
A hozzávalókat összekeverjük, muffin formába kanalazzuk és a közepébe egy kocka csokit teszünk. 180 fokon 20 percig sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta: egy kakaós és egy sárga piskótát sütünk 1️⃣ A tojásfehérjét kemény habbá verjük. 2️⃣ Egy nagyobb edényben a tojássárgáját a cukrot, az olajat és a tejet egy habverővel e...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesTúrótöltelék: Mindent összekeverünk, kivéve a felvert fehérjét Azt a legvégén adjuk hozzá, ezzel lazítjuk a tölteléket Windhab A vízből és cukorból sűrű szirupot főzünk A fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Először a tölteléket készítjük el: a reszelt almát összekeverjük a cukorral és a fahéjjal. 2. Ezután a tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 3. A tésztát kettő felé vesszük. 4. Az...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Könnyű