Az alap hozzávalói:
- 8 db teljes kiőrlésű kifli
- 600 ml tej
- 6 db tojássárgája
- 2 db citrom reszelt héja
- 110 g por édesítő
A rétegezéshez:
- 6 kanál cukormentes baracklekvár
Az almás réteg hozzávalói:
- 6 db piros alma
- 2 mokkáskanál őrölt fahéj
- 2 kanál vaj
- 4 kanál mézhelyettesítő
A tojáshab hozzávalói:
- 4 db tojásfehérje
- 4 kanál por édesítő
◾️A kifliket felkarikázzuk.
◾️Egy nagy tálban összekeverjük a tejet, a tojássárgáját, az édesítőt és a reszelt citromhéjat.
◾️Az almát meghámozzuk, kivágjuk a magházát és kisebb kockákra vágjuk.
◾️Egy forró serpenyőbe dobjuk a vajat, a mézhelyettesítőt és a fahéjat majd erre tesszük az almát. Pár perc alatt kissé megpuhul.
◾️A kiflikarikákat beáztatjuk a tejes keverékbe, a felét egy sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk, pár teáskanál baracklekvárt rakunk rá majd erre jön az alma.
◾️Újra kevés baracklekvár, erre pedig a maradék kifli.
◾️180 fokos sütőbe toljuk és kb. 20 percig sütjük.
◾️A tojásfehérjét kemény habbá verjük 4 kanál édesítővel, nyomózsákba kanalazzuk és kis halmokat nyomunk a torta tetejére (vagy csak elkenjük rajta), majd visszarakjuk a sütőbe kb. 10 percre, amíg aranybarnára pirul a hab teteje.
20 dkg porcukor 20 dkg vaj / margarin 5 tojás sárgája Géppel jól kikeverni. Utána: 20 dkg liszt 1 dl rum ( lehet kevesebb is), hozzáadni. A tojásfehérjét felverni, jó kemé...
Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: NehézA liszteket mérjük ki egy tálba, adjuk hozzá a sütőport, a sót, a borsot és a bazsalikomot, majd keverjük össze. Mehet bele továbbá a tej, a tojás és a morzsolt fetasajt. Az olíva...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, 2 tepsibe sütőpapírt fektetünk. 2. A liszteket elvegyítjük a szódabikarbónával, a fahéjjal és a sóval. 3. A puha vajat/kókuszzsírt robotgéppel...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. 2. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük. 3. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű