- 8 darab szikkadt zsemle
- 1l tej
- 4 tojássárgája
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg Rama
Az almás réteg hozzávalói:
- 6 darab alma
- 1 kávéskanál fahéj
- 5 dkg Rama
- 1 üveg baracklekvár
A tojáshab hozzávalói:
- 4 tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
A tészta elkészítése:
A zsemléket felkockázzuk, a tejet pedig felforraljuk. A tojások sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és a margarinnal kikeverjük és a felforrt tejhez adjuk, folyamatosan kevergetve. Ezzel meglocsoljuk a zsemléket és egy zsírozott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe egyengetjük a felét.
Az almás réteg elkészítése:
Az almákat meghámozzuk és lereszeljük. A vajon, a fahéjjal megpároljuk. A tepsiben lévő tésztára simítjuk és megkenjük a lekvárral. Ezután befedjük a maradék zsemlével és sütőben kicsit szárítjuk.
A tojáshab elkészítése:
A tojások fehérjét a porcukorral habbá verjük. A sütőben lévő tésztára simítjuk és megpirítjuk a tetejét. Ha megpirult, zárjuk el a sütőt és hagyjuk benne a sütit, hogy a hab ne essen össze.
Almát lereszeljük. A tojást, a lisztet, a porcukrot, az étolajat, a csipet sót és a szódabikarbónát összekeverjük,majd a lereszelt almát beleforgatjuk. Sütőpapírral kibélelt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKörtét kockázni. Liszt, margarin, sütőpor, citromhéj össze. Tojássárga,5 dkg cukor,tej összegyúrni. Felezni a tésztát,nyújtani rá körte, 5 dkg cukor,dió Rá másik tészta megszu...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta elkészítése: A barna tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpacka csomagoljuk és felhasználásig a fagyasztóba tesszük. A fehér tésztát is összegyúrjuk, majd 3 cipóra os...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTepsi mérete 40x50 cm Tészta készítése A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral és pici sóval. Keverjük össze a diót a liszttel, majd hozzáadjuk a felvert habhoz. Sütőpap...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz