9 db zsemle
A töltelékhez:
1/2 kg túró
2 db tojás
1 vaníliás cukor
10 dkg porcukor
a zsemlék belseje
10 dkg mazsola
Hirdetés
1 db citrom reszelt héja
A zsemlék locsolásához.
1/2 liter tej
1 vaníliás cukor
5 dkg cukor
Elkészítése:
A zsemlék felső részét levágjuk.
Az alsó részéből kicsipkedjük a zsemlék belsejét.
Egy tepsit sütőpapírral bélelünk.
A zsemlék alját és a tetejét is cukorral,vaníliás cukorral elkevert tejbe mártjuk.
A sütőpapírra sorakoztatjuk.
A túrót a cukrokkal,tojásokkal elkeverjük,majd kicsipkedett zsemlét tejjel összekeverjük,ezt is hozzá adjuk és a mazsolát is,reszelt citromhéjjal ízesítjük.
A zsemléket megtöltjük,a tejbe mártott tetejét rátesszük és 180 fokos sütőben megsütjük.
A sütés vége felé a zseléket kétszer meglocsoljuk a vaníliás cukros tejjel.
Sütés végére a zsemlék "kalapja" felemelkedik.
Nagyon finom,egyszerű
1. A lisztet összekeverjük a porcukorral, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, majd hozzáadjuk a vajat, tojást és összegyúrjuk a tésztát. 2. Enyhén lisztezett felülete...
Elkészítési idő:A málnaszörpöt 2 evőkanál vízzel felhígítjuk, majd megmártjuk benne a babapiskótákat. A hideg tejszínt kemény habbá verjük és hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a mascarponét, a 3...
Elkészítési idő:A tojások fehérjét habbá verjük, lassanként hozzáadjuk a cukrot, majd a citrom és narancslevet. A lisztet, a sütőport és az őrölt mandulát egy tálban összekeverjük, a habhoz adjuk,...
Elkészítési idő: 1 óraegy tálba beleöntjük a lisztet abba pici sót, aztán a zsírt tejfőlt tojást, és a megfutatott élesztőt. jól összedolgozzuk ha kemény a tészta akkor langyos tejet öntünk hozzá. adjuk...
Elkészítési idő: 2 óra