6 tojás
6 ek cukor
1dl olaj
6 ek schar mix c
2 ek kakaópor
Krém :
5 dl tej
2 csomag vaníliás puding
25 dkg gesztenye massza
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
20 dkg margarin
Tetejére:
500 ml hulala tejszín
1 cs habfixáló
A tojást a cukorral habosra keverjük ,hozzá adjuk az olajat ,majd a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet is.Tepsit kibéleljük ,ebbe öntjük a masszát . Előmelegített sütőben 175 fok megsütjük kb 20- 25 perc.Krémhez a tejet a pudinggal sűrűre főzzük ,majd kihűtjük, a gesztenye masszát a margarinnal porcukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük,majd a kihűlt pudinghoz adjuk, géppel összekeverjük és megkenjük a piskóta tetejét . A tejszínt a vaníliás cukorral habfixálóval felverjük a gesztenye tetejére kenjük megszórjuk kakaóporral.
A disznó zsírt,olajat,ecetet,sót összekeverjük a forró vízzel és hozzáadjuk a lisztet ,tojást és jól kidolgozzuk a tésztát , letakarva 1 órát pihentetjük.Pihentetés után 3-4 részre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból három cipót formázunk. Az első lapot kinyújtjuk, zsírozott tepsibe fektetjük (kb. 25 × 35 cm), majd megkenjük baracklekvárral, és ráhintjük a diót. A második...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük /nem simára / a kókuszreszelékkel, és a vajjal. Hozzáadjuk a porcukrot a citromhéjat, és tovább keverjük. Hozzákeverjük a vizet és végül a tojás sárgájával...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt, vajat és a cukrot lábasba tesszük és forrásig melegítjük. Amikor forr levesszük a tűzről és hozzákeverjük a lisztet, diót és narancshéjat, majd lehűtjük. Cukrozott...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes