Egy 23 cm-es 2,5 cm magas formához (1 bögre=200 ml):
1 egész tojás
1/2 bögre cukor
1 vaníliás cukor
1/4 citrom reszelt héja
1,5 dl sűrű görög joghurt
1/2 tk olaj
1 bögre liszt
1/2 cs sütőpor
25 dkg friss magozott meggy, vagy bármilyen idény gyümölcs
Az egész tojást a cukorral addig verem amíg sűrű, fehér, habos krém nem lesz. Hozzákeverem a joghurtot, a citromhéjat, az olajat és a vaníliás cukrot. Ha egynemű beleszitálom a sütőporral elkevert lisztet. A sütőport ki lehet hagyni, ha eleve sütőporos lisztet használunk, mint ahogy én is. Elég tömör massza lesz és úgy tűnik, hogy nem lesz elég a formára.
A masszát egy 23 cm-es, 2,5 cm magas szilikonos formában elsimítottam és rádobáltam a meggyet, picit bele is nyomkodtam. A forma feléig ért sütés előtt, sütés után épp a tetejéig. 170-180 fokon kb. 25 perc kellett neki. Aki nem szilikonos formában készíti az vajazza és lisztezze ki a formáját.
Elkészítése: A tészta elkészítése: A barna tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpacka csomagoljuk és felhasználásig a fagyasztóba tesszük. A fehér tésztát is összegyúrjuk, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztához a margarint kikavarjuk a cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojásokat jól kikavarjuk, hozzátesszük a szitált kakaóport, a sütőporral elvegyített lisztet. 2. Jól ös...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat jó alaposan eldolgozzuk, összegyúrjuk, és ledaráljuk, ízlésünknek megfelelő méretűre vágjuk. Lehet ízesíteni kakaóval, fahéjjal, kókuszreszelékkel, mákkal, dióval, c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNagymamám dióval készítette, Egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap 3-4 mm "vastagra" nyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, és a közepére tesszük a lekvárt. Kétféle lekvárral...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű