Egy 23 cm-es 2,5 cm magas formához (1 bögre=200 ml):
1 egész tojás
1/2 bögre cukor
1 vaníliás cukor
1/4 citrom reszelt héja
1,5 dl sűrű görög joghurt
1/2 tk olaj
1 bögre liszt
1/2 cs sütőpor
25 dkg friss magozott meggy, vagy bármilyen idény gyümölcs
Az egész tojást a cukorral addig verem amíg sűrű, fehér, habos krém nem lesz. Hozzákeverem a joghurtot, a citromhéjat, az olajat és a vaníliás cukrot. Ha egynemű beleszitálom a sütőporral elkevert lisztet. A sütőport ki lehet hagyni, ha eleve sütőporos lisztet használunk, mint ahogy én is. Elég tömör massza lesz és úgy tűnik, hogy nem lesz elég a formára.
A masszát egy 23 cm-es, 2,5 cm magas szilikonos formában elsimítottam és rádobáltam a meggyet, picit bele is nyomkodtam. A forma feléig ért sütés előtt, sütés után épp a tetejéig. 170-180 fokon kb. 25 perc kellett neki. Aki nem szilikonos formában készíti az vajazza és lisztezze ki a formáját.
..
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőre elkészítjük a tölteléket. A mákhoz vagy a dióhoz hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, összekeverjük pici tejjel, és ezzel az összeállítással már is meg lehet tölteni (én...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűméretű tepsibe tű próbáig sütjük. Ha kihűlt lapjában ketté vágjuk és a következő krémmel megtöltjük. Túrókrém: 50 dkg túró, 10 dkg tejszínes krémsajt, 1 citrom reszelt héja,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. A sárgarépát megpucoljuk és lereszeljük, a diót apróra vágjuk. 2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, előveszünk egy sütőformát. 3. Egy tálban habverővel fehéredésig verjük a tojá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz