8 tojás sárgája
20 dkg cukor
2 ek kakaó
1 cs sütőpor
8 tojásfehérjehab
8 ek forró víz
25 dkg liszt
krém:
5 dl tej
10 dkg liszt
20 dkg margarin
4 ek cukor
2 cs vaníliás cukor
rum
forgatás: kókuszreszelék
máz: 8 dkg vaj
8 dkg cukor
2 dkg kakaó
Hozzávalókat felezni, 2 db piskótát sütni,.40 x 28 cm tepsibe. 180 fok 15 perc. Ha kihűlt pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk,
krémmel tölteni és a külsejét is bekenni.
Krém: A tejet a liszttel sűrűre főzzük, és ha kihűlt hozzákeverjük a többi hozzávalót és megkenjük a kis korongokat. Kókuszba forgatjuk. A tetejére csoki máz.
"Égetett krém", azaz tejszínes-tojásos vaníliakrém roppanós karamelltetővel. Créme Brulée A sütőt 150 fokra melegítjük. Tepsibe vagy lábasba annyi forró vizet öntünk, hogy a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA lisztet egy edénybe szitáljuk, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a sót és a citromhéjat. Kézzel morzsalékos tésztát készítünk belőle, miközben az olvasztott vagy csipkedett vajat k...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk és felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba tesszük a lisztet és a többi hozzávalót, majd jól összegyúrjuk. Meleg helyre téve 1 óra alatt a duplá...
Elkészítési idő: 215 perc Nehézség: Könnyű