8 tojás sárgája
20 dkg cukor
2 ek kakaó
1 cs sütőpor
8 tojásfehérjehab
8 ek forró víz
25 dkg liszt
krém:
5 dl tej
10 dkg liszt
20 dkg margarin
4 ek cukor
2 cs vaníliás cukor
rum
forgatás: kókuszreszelék
máz: 8 dkg vaj
8 dkg cukor
2 dkg kakaó
Hozzávalókat felezni, 2 db piskótát sütni,.40 x 28 cm tepsibe. 180 fok 15 perc. Ha kihűlt pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk,
krémmel tölteni és a külsejét is bekenni.
Krém: A tejet a liszttel sűrűre főzzük, és ha kihűlt hozzákeverjük a többi hozzávalót és megkenjük a kis korongokat. Kókuszba forgatjuk. A tetejére csoki máz.
A tojássárgáját cukorral kikeverjük, majd a vajjal tovább keverjük. A zsemlemorzsát összekeverjük a darált mandulával és a kakaóval, a fahéjjal, és hozzátesszük a tojássárgájához,...
Elkészítési idő:Összekeverjük a száraz hozzávalókat: az átszitált liszteket, a szegfűszeget, a fahéjat, a citromhéjat és a vaníliát. Ennek a mennyiségnek kb. a felét hozzákeverjük a kikevert vajho...
Elkészítési idő:A hozzávalókat egy tálba rakom,jól összedolgozom,gyorsan de alaposan. Hűtőbe rakom 2-3 órára vagy egy éjszakára.Nyújtom,szagatom 180 fokon légkeverékes sütőben 8 perc sütöm.Megvá...
Elkészítési idő:Elkészítjük a piskótát és hagyjuk kihűlni. A tejszínt felverjük robotgéppel jó keményre, beletesszük a vaníliás cukrot és a vajkrémet, majd ezekkel is kissé verjük tovább. Megkenjü...
Elkészítési idő: