30 dkg liszt,15 dkg darált dió,10 dkg cukor,2 cs van cukor
1 evő k. rum ,25 dkg vaj , kb 50 dkg vegyes lekvár:
én fele vajat zsírral helyettesítettem,omlósabb lesz a tészta.legyen nagyon puha. Mikróban egy picit lehet olvasztani a vajat.
A hozzávalókat összegyúrom.
Ha nehezen gyúrható akkor egy pici tejet lehet hozzá önteni
ezeket jól össze gyúrjuk,és 3 részre osszuk. Ha kimérve tudsz venni az az igazi a lekvárt egy lábasba tegyük fel és kézi krumpli nyomóval törjük össze,1 dl vízzel.és főzzük fel,mert különben nem kenhető!!!!!!!
Nyújtsuk ki az első lapot és tegyük a tepsibe,kenjük meg lekvárral,és így tovább.Az utolsó lapot kicsit szurkáljuk meg villával több helyen ,hogy ne púposodjon fel.Előmelegített sütőbe kb 35 perc a sütés-25-30 perc után ránézhetünk. Tetejére én csokit olvasztok egy két kanál olajjal.
A hozzávalókat összegyúrtam, megformáztam, majd 180 fokon 16 percig sütöttem.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy 22 cm-es piteformát kivajazunk és lisztezünk. 2. A lisztet, cukrot, sót összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojással gyorsan összegyúrjuk. 3. Lisztezett felületen...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet, porcukrot és a sütőport egy műanyag zacskóban összerázzuk. Egy közepes nagyságú tepsit a vaj felével kikenünk, majd beleszórjuk a lisztes cukor felét. Burgonyanyomó s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt megmelegítjük és felolvasztjuk benne a kávét. Hagyjuk kihűlni. Tepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A vajat, a porcukr...
Elkészítési idő: 30 perc+ hűtés Nehézség: Könnyű