48 db babapiskóta
500 g mascarpone
400 ml tejszín
80 g porcukrot
50 ml kávé
3 evőkanál rum
az áztatáshoz:
200 ml kávé
kevés cukor (ízlés szerint)
a tetejére:
holland kakaó
A kávét elkészítjük és kihűlni hagyjuk.
A krémhez szükséges kávét egy tálba tesszük a cukorral és a rummal, és elkeverjük. Hozzáadjuk a tejszínt és habverővel felverjük. Ezután spatulával belekeverjük a mascarponét.
A kacsos tortaformába folpackot teszünk.
A babapiskótához szükséges kávét kevés cukorral (mert a babiskóta is édes) egy tálba tesszük. A piskótákat megforgatjuk benne és kirakjuk vele a tortaforma alját, majd az oldalát. Beletesszük a mascarponés krémet, majd a tetejét is befedjük beáztatott piskótával és megszórjuk kakaóval.
Nem szükséges lefagyasztani, a hűtőszekrényben is hűsölhet néhány órát, mielőtt elfogyasztanánk.
Melegítsd elő a sütőt 160 fokra. Vajazz és lisztezz ki egy süteményformát (gyümölcskenyér formát). A mézet egy kisebb lábasban tűz fölött, vagy egy tálkában mikróban langyosítsd m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejbe megfőzöd a búzadarát keményre. Hozzákevered a túrót és kicsit hagyod állni. Addig megpirítod a zsemlemorzsát kicsi olajon vagy zsíron és adsz hozzá cukrot. A túrós masszábó...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A tésztához a vajat, a porcukrot és a tojássárgáját habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citrom héját is + a csipet sóval összekevert lisztet és összegyúrjuk a tésztát. F...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGőz fölött összeolvasztjuk és simára keverjük a tejet,vajat,cukrot,kakaót.Mikor szép sima,hozzáöntjük a darabolt kekszhez és összekeverjük.Folpackba becsomagoljuk,formázzuk és hűtő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű