2 cs babapiskóta
2 db citrom
12 ek cukor
1 cs vaniliáscukor
1 nagy tejföl
5 dl tejszín
A tejfölt habosra keverjük, beletesszük a cukrokat, a citrom reszelt héját és a levét.
A tejszínt kemény habbár verjük, majd óvatosan belekeverjük a citromos krémbe.
Egy mély tál alját kirakjuk babapiskótával, rákenjük a krém felét, majd egy sor babapiskóta jön, végül pedig a maradék krém..
A víz kivételével a hozzávalókat összekeverjük, majd ráöntjük a forrásban lévő vizet, és nagyon gyors mozdulatokkal egy kanállal összekeverjük (azonnal összefog állni a massza). E...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA meggyet megmossuk, kimagozzuk, majd a levét kissé kinyomkodjuk (nem nagyon csak picit). Egy edénybe olajon megpirítjuk a búzadarát, hozzáöntjük a kinyomott meggylevet és megforra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszet, a gesztenyemasszát, a vajat és a rumot annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy egy közepesen kemény, formázható masszát kapjunk. (Tehát nem biztos ,hogy az összes tej ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolát átválogatjuk és rummal meglocsoljuk; 1 kuglófformát kivajazunk és kilisztezünk. A szobahőmérsékletű vajat a szitált porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a vaníliás cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű