500 ml. habtejszín
2 csomag habfixáló por
500 ml. tej
2 csomagfőzés nélküli vaníliapuding
2 csomag vaníliacukor
5 ev. kanálkristálycukor
háztartási keksz
tej, amibe belemártjuk a kekszet
csokoládé díszítéshez
1. Egy nagyobb tálba beleöntjük a habtejszínt, a tejet, a vaníliapudingot, a vaníliacukrot, habfixálót és a kristálycukrot. Kézi robotgéppel elkezdjük felverni, és addig dolgozzuk, amíg könnyű és habos, mégis kemény, formázható állagú krémet. nem kapunk.
2.Egy nagyobb tepsi alját (én 38x25 cm-eset használtam) kirakjuk a tejbe mártott háztartási keksszel. Amennyiben kisebb tepsit használunk, úgy ennél a mennyiségnél a kapott sütemény magasabb lesz.
3. A krémet rátesszük a kekszekre, elsimítjuk, majd a tepsit párszor az asztalhoz „csapjuk” óvatosan, így megszabadulunk a felesleges levegőbuborékoktól.
4. A tetejét különféle gyümölcsökkel díszítjük és hűtőbe tesszük. Ha kevesebb az időnk, akkor akár fagyasztóba is tehetjük a süteményt, de ügyeljünk arra, hogy ne megfagyjon, hanem csak hideg legyen és a krém megdermedjen.
A liszteket, a porcukrot, a csipet sót és a vaníliás cukrot összekeverjük. A szoba hőmérsékletű margarinnal vagy vajjal alaposan elmorzsoljuk (ha van késes aprítónk, tökéletesen el...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA puha vajat a tojásokkal, a cukorral, és a tejföllel kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd a tésztát 3 részre osztjuk. Az egyikbe belekeverjük a csokis, a másikba a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTűzálló tálban összekeverjük a cukrot, a vanillint, a lisztet, a tejfölt és a tojást, és vízfürdőbe tesszük (a edényt egy lábosban vízzel, a víznek fel kell forrnia). Addig párolju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtejet lábosba öntöm, hozzáadok 2-3 evőkanál porcukrot, felforralom. Amíg a tej felforr, kettévágom a zsemléket, s elkészítem a tölteléket. A félbevágott zsemléket kibelezem, tál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű