500 ml. habtejszín
2 csomag habfixáló por
500 ml. tej
2 csomagfőzés nélküli vaníliapuding
2 csomag vaníliacukor
5 ev. kanálkristálycukor
háztartási keksz
tej, amibe belemártjuk a kekszet
csokoládé díszítéshez
1. Egy nagyobb tálba beleöntjük a habtejszínt, a tejet, a vaníliapudingot, a vaníliacukrot, habfixálót és a kristálycukrot. Kézi robotgéppel elkezdjük felverni, és addig dolgozzuk, amíg könnyű és habos, mégis kemény, formázható állagú krémet. nem kapunk.
2.Egy nagyobb tepsi alját (én 38x25 cm-eset használtam) kirakjuk a tejbe mártott háztartási keksszel. Amennyiben kisebb tepsit használunk, úgy ennél a mennyiségnél a kapott sütemény magasabb lesz.
3. A krémet rátesszük a kekszekre, elsimítjuk, majd a tepsit párszor az asztalhoz „csapjuk” óvatosan, így megszabadulunk a felesleges levegőbuborékoktól.
4. A tetejét különféle gyümölcsökkel díszítjük és hűtőbe tesszük. Ha kevesebb az időnk, akkor akár fagyasztóba is tehetjük a süteményt, de ügyeljünk arra, hogy ne megfagyjon, hanem csak hideg legyen és a krém megdermedjen.
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. 2. A száraz alapanyagokat keverd össze egy nagy tálban, egy kisebben pedig a nedveseket. Utóbbit ntsd a száraz összetevőkbe, és keverd át, ha t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekavarjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Én nagyméretű tepsit használtam 38 / 25 és igy is csodásan felnőtt A tetejét megszórjuk a durvára vágott...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük. A sütőport és a kakaóport összekeverjük a liszttel, majd az étolajjal együtt a tojásos masszához keverjük. A tojásfehérjét kemény...
Elkészítési idő: 100 Nehézség: KözepesA tojásokat kettéválasztjuk a fehérjét fele cukorral habbá verjük egy másik tálba a sárgáját is felverjük a cukorral hozzáöntsük az olvasztott vajat gőz fölött megolvasztott csokit...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű