50 dkg liszt
15 dkg sertészsír
2,5 dkg élesztő
6 dkg cukor
1 tojás
1 dl tej
*A töltelékhez:
60 dkg alma
2 teáskanál őrölt fahéj
16 dkg cukor
Az élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet a zsírral összedolgozzuk, a tojást, a maradék cukrot és az élesztős tejet is beleöntjük. A tésztát összegyúrjuk, majd letakarva 40 percen keresztül pihentetjük. Az almát lereszeljük, a fahéjjal és a cukorral összekeverjük. A megkelt tésztát két nagyobb, vagy három kisebb gombócra osztjuk, attól függően mekkora bejglit akarunk sütni. Lisztezett felületen kinyújtjuk és megtöltjük az almás töltelékkel, majd feltekerjük. A tetejüket felvert tojással megkenjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és még félórán át hagyjuk kelni. 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük.
http://ketkes.com/almas-fahejas-beigli-ez-a-recept-kifejezetten-a-kedvemre-valo/
https://plus.google.com/+Finomreceptekmost
A másik is ugyanígy készült csak nem kell bele a dió, a citrom reszelt héja helyett, 2 cs. vaníliát szórunk bele, vagdalt mandulát vagy vágott dióbél, csoki darát, mazsolát.
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűAz alapanyagokból tésztát készítünk. A húsdaráló elejére feltesszük a formát, a tésztával megtöltjük a darálót, és leengedjük különböző formára. Tepsire rakva mér...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkeverni az összetevőket annyi tejjel, hogy sűrű, krémszerű anyaggá váljon. Állni hagyjuk, míg a keverőkanál meg nem áll benne. Forró olajban kevergetve sütjük, míg morzsás állagú...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA csokoládét a vajjal vízgőz felett összeolvasztjuk, félretesszük kihűlni. A tojás sárgákat 2 e.k. –nyi porcukorral összekeverjük, majd vízgőz fölé téve felmelegítjük. Utána a gőzr...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes