50 dkg liszt
15 dkg sertészsír
2,5 dkg élesztő
6 dkg cukor
1 tojás
1 dl tej
*A töltelékhez:
60 dkg alma
2 teáskanál őrölt fahéj
16 dkg cukor
Az élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet a zsírral összedolgozzuk, a tojást, a maradék cukrot és az élesztős tejet is beleöntjük. A tésztát összegyúrjuk, majd letakarva 40 percen keresztül pihentetjük. Az almát lereszeljük, a fahéjjal és a cukorral összekeverjük. A megkelt tésztát két nagyobb, vagy három kisebb gombócra osztjuk, attól függően mekkora bejglit akarunk sütni. Lisztezett felületen kinyújtjuk és megtöltjük az almás töltelékkel, majd feltekerjük. A tetejüket felvert tojással megkenjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és még félórán át hagyjuk kelni. 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük.
Az ét- és a tejcsokoládéból 4-4 dekagrammot törjünk kockákra, és a vajjal együtt tegyük egy mikrózható edénybe. 20 másodperces ütemekben melegítsük a mikróban, míg a csokoládé fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy csomag réteslaphoz 40 dkg friss tehéntúrót áttörünk vagy húsdarálón megdarálunk. Két tojássárgáját kikeverünk 3 evőkanál tejföllel, 15-20 dkg porcukorral, majd összevegyítj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű14 dkg szobahőmérsékletű margarint habosra keverünk 7 tojássárgájával és 14 dkg cukorral, majd hozzákeverjük a kávéskanálnyi sütőporral elkevert 14 dkg lisztet. Egy tepsit kivajaz...
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: KönnyűPofonegyszerű, ám annál látványosabb vendégváró nyalánkság. Gőzfürdő fölött keverjük össze a vizet a cukorral, majd tegyük picit félre. Eközben áztassuk be hideg vízbe a zselatinla...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű