Családireceptkönyv.hu

ALMÁS-FAHÉJAS BEIGLI


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
15 dkg sertészsír
2,5 dkg élesztő
6 dkg cukor
1 tojás
1 dl tej

*A töltelékhez:
60 dkg alma
2 teáskanál őrölt fahéj
16 dkg cukor

Elkészítés:


Az élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet a zsírral összedolgozzuk, a tojást, a maradék cukrot és az élesztős tejet is beleöntjük. A tésztát összegyúrjuk, majd letakarva 40 percen keresztül pihentetjük. Az almát lereszeljük, a fahéjjal és a cukorral összekeverjük. A megkelt tésztát két nagyobb, vagy három kisebb gombócra osztjuk, attól függően mekkora bejglit akarunk sütni. Lisztezett felületen kinyújtjuk és megtöltjük az almás töltelékkel, majd feltekerjük. A tetejüket felvert tojással megkenjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és még félórán át hagyjuk kelni. 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kakaovo-tvarohový zákusok
Kakaovo-tvarohový zákusok

Vo väčšej miske vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny. Potom postupne pridáme vodu, kakao, olej a preosiatu múku s práškom do pečiva. Pripravíme si formu na pečenie, ktorú vymastíme...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Túrós csoda
Túrós csoda

A túrót tedd egy tálba, keverd hozzá a tojást, a cukrot, a vaníliát, a lisztet és a sütőport. A kandírozott, vagy aszalt gyümölcsöket szeleteld fel, ha túl nagyok és keverd hozzá....

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Gesztenyés szelet.
Gesztenyés szelet.

A keverőtálba beletenni a porcukrot, majd hozzáadni az egész tojásokat. Robotgéppel jó habosra keverni. (legalább háromszoros mennyiséget kapjunk!!!!) Ekkor állandó keverés melle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Londoni aprósüti
Londoni aprósüti

A linzerhez valókat géppel kidolgozzuk, és 1/2 órát hűtőbe tesszük. Azután a tésztát 2-3 mm-esre kinyújtjuk, és megkenjük a lekvárral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk