12 deka vajat,
4 tojás sárgája
4 kanál cukor
1 csésze tej
25 deka liszt
1 csomag sütőpor
A 2 deka vajat, 4 tojás sárgájával és 4 kanál cukorral habosra keverünk, majd 1 csésze tejet és 25 deka liszttel elkevert 1 csomag sütőport hozzáadva, könnyű tésztává keverjük.
A tésztát tepsibe egyenletes vastagon téve, barackízzel megkenjük s 5-6 tojásfehérjéből 1/2 citrom levével és 20 deka porcukorból keverve készült habbal bevonjuk. Sütés alatt a sütő ajtaját ne sokat nyitogassuk ki.
1. A liszteket összekeverjük. 2. A tojásokat a porrá őrölt nyírfacukorral habosítjuk, beletesszük a vaníliaport, a lisztkeverék felét és a tejben feloldott szalalkálit. 3....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMagozzuk ki a meggyet, majd tegyük egy szűrőbe, hogy teljesen lecsepegjen mielőtt a tésztára szórjuk. A tojások sárgáját tegyük bele egy keverőtálba, adjuk hozzá a felkockázott,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA mézet a cukorral felolvasztjuk, beleolvasztjuk a margarint, ha az is felolvadt, a csokit. Ezután belekeverjük a darált diót, és mindezt sűrűre főzzük (1-2 perc). A tűzről levév...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűMivel ez a liszt alapból tartalmaz térfogatnövelőt, ezért én nem tettem a tésztába sütőport. Csak simán, gyors mozdulatokkal összegyúrtam és egy órára hűtőbe tettem. Megjegyzés! Na...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű