150 g cukor
1 teáskanál fahéj
1 tojás
125 ml tej
50 g cukor (nem kötelező)
1 csomag vaníliás cukor
150 g liszt
fél teáskanál sütőpor
a sütéshez:
olaj
Elkészítés:
A cukrot a fahéjjal összekeverjük. A tojást a cukrokkal alaposan kikeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
Az olajat felforrósítjuk. A tésztából teáskanálnyi adagokból golyókat formázunk és 1-2 perc alatt kisütjük. Papírtörlőre szedjük, majd megforgatjuk a fahéjas cukorban.
Ebből az adagból kb. 30 kis golyót kapunk.
Én jó sok almával szeretem. Fahéj almát vettem most hozzá, meghámoztam, lereszeltem. Meglocsoltam citromlével, hogy ne nagyon barnuljon be. Pár perc múlva kinyomkodtam a levét. 3 d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet megmelegítjük és a kókuszreszeléket belekeverjük. Egy edénybe kimérjük a lisztet, a cukrot és a sütőport. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből habot v...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűEgy tálban kavarjuk össze a lisztet, a sót, a szódabikarbónát és a cukrot, adjuk hozzá a joghurtot, a tejet és a tojást. Dolgozzuk jól össze, egy sűrű tésztát kell kapnunk. Egy pal...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű