Tészta:
6 tojásfehérje,
25 dkg cukor,
10 dkg liszt,
15 dkg kókuszreszelék
Krém: 6 tojássárga,
4 dl tej,
16 dkg cukor,
1 vaníliás pudingpor,
20 dkg margarin
A tojásfehérjéket a cukorral keményre verjük, óvatosan hozzákeverjük a lisztet és a kókuszt. Elég sűrű, kemény tészta lesz. Zsírozott, lisztezett kisebb tepsiben elkenjük és addig sütjük , míg a teteje el nem kezd kicsit színesedni, de ne süssük barnára.
A krém hozzávalóit a margarin kivételével sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a margarinhoz és a tésztára kenjük. Kókuszreszelékkel megszórjuk.
1. Aki tehát pitetésztát készít, a lisztet és a hideg vajat morzsolja össze a két tenyere között, majd adja hozzá a többi alkotóelemet, és kicsit tegye a tésztát hűtőbe. Ha már nyú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, 25*20 cm-es, zsírozott tepsibe nyújtjuk. A meggyet leszűrjük, a levét felfogjuk és alaposan lecsepegtetjük. A lecsepegtetett meggyet...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóiból piskótatésztát készítünk, majd kikent tortaformába (22 cm) öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük /tűpróbát végezzünk/. Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű200 ml hideg tejben elkeverjük a pudingport, a maradék tejet a cukorral felforraljuk. Hozzáöntjük a pudingos keveréket, és folyamatosan kevergetve besűrítjük. Olajjal vékonyan kik...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű