20 dkg finomliszt
7.5 dkg cukor
0.25 tk só
1 db tojás
10 dkg vaj
4 ek cukrozatlan kakaópor
2 ek joghurt
A lisztet, a cukrot, a sót, a tojást és a vajat összegyúrjuk.
A tésztát két egyenlő részre osztjuk. Az egyikhez hozzágyúrjuk a kakaót, a másikhoz pedig a joghurtot.
A kakaós és a joghurtos tésztát is elosztjuk négy-négy egyenlő részre. Egy kakaós és egy joghurtos részt összetekerünk és hengerré formázzuk. Megcsináljuk a másik hárommal is.
1-2 cm vastag szeletekre vágjuk a hengereket és a sütőpapírral kibélelt tepsin kissé ellapítjuk.
Előmelegített sütőben, 160 fokon, 10-15 percig sütjük.
A szedert a tejföllel és a cukorral kikeverni. Botmixerrel érdemes dolgozni, hogy krémes legyen, de nem baj, ha maradnak benne gyümölcsdarabok. A tejszínből kemény habot verünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a szoba hőmérsékletű margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sót és a vaníliás cukrot. Belegyúrjuk a tojást és a tejfölt. 1 órát pihentetni hagyjuk hűvös helyen de kár h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót összetörjük egy villával és hozzákeverjük a többi hozzávalót. Az így kapott masszából golyókat formálunk és meghempergetjük kókuszreszelékben. 1-2 órát állni hagyjuk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos, cukrozott tejbe morzsoljuk, és hagyjuk felfutni. Közben egy tálban a lisztet, a puha margarint és a tojássárgát elmorzsoljuk. Ha az élesztő felfutott, hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű