-6 tojás
-6 kanál kristálycukor
-fél csomag sütőpor
-3 kanál liszt
- 1 csomag vaníliás puding (3 kanál lisztnek felel meg)
Nagyobb adag esetén mindent lehet arányosan növelni!
A tojásokat szétválasztjuk,a fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük (annyira keményre,hogy ha fejre fordítjuk az edényt ne essen ki belőle :D).Utána a tojássárgákat egyesével az edénybe rakjuk és hozzáadjuk a lisztet a pudingport és a sütőport is.
Sütőpapíros tepsibe öntjük és először 180 fokon majd kb. 15 perc után 160-170 fokon szikkasztjuk tovább.Tűpróbával ellenőrizzük,hogy megsült e,utána levesszük róla a sütőpapírt és rácson kihűtjük!
Sütés közben nem szabad a sütőajtót nyitogatni,mert összeesik a piskóta!
A cukrot, a tejet és a vajat melegítsük össze, keverjük el, majd adjuk a dióhoz. Adjuk hozzá a lekvárt, rumot vagy rum aromát. Ha folyékony a töltelék, akkor tegyünk bele még egy k...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűEgy edénybe mérjük a gyümölcslevet, hozzáadjuk a zselatinport és a cukrot, majd összekeverjük. Közepes lángon felforraljuk a zselatinos gyümölcslevet. A formákba öntjük a levet ,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűdarabokra tört csokoládét a vajjal együtt vízgőzön olvasszuk fel. Egy tálban robotgéppel keverjünk össze 2 tojást 50 g cukorral, adjunk hozzá egy csipet sót és a vaníliás cukrot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 6 tojásból piskóta tekercset sütök. 2. Krém: 2 dl tejszínben felolvasztunk 20 dkg csokoládét. Fontos, hogy legalább 1/3-a étcsoki legyen, különben nagyon folyós lesz a krém....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz