menu

Családireceptkönyv.hu

Piskóta (Ivett anya)


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


-6 tojás
-6 kanál kristálycukor
-fél csomag sütőpor
-3 kanál liszt
- 1 csomag vaníliás puding (3 kanál lisztnek felel meg)

Nagyobb adag esetén mindent lehet arányosan növelni!

Elkészítés:


A tojásokat szétválasztjuk,a fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük (annyira keményre,hogy ha fejre fordítjuk az edényt ne essen ki belőle :D).Utána a tojássárgákat egyesével az edénybe rakjuk és hozzáadjuk a lisztet a pudingport és a sütőport is.

Sütőpapíros tepsibe öntjük és először 180 fokon majd kb. 15 perc után 160-170 fokon szikkasztjuk tovább.Tűpróbával ellenőrizzük,hogy megsült e,utána levesszük róla a sütőpapírt és rácson kihűtjük!

Trükkök, tippek, praktikák:


Sütés közben nem szabad a sütőajtót nyitogatni,mert összeesik a piskóta!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Barack pongyolában
Barack pongyolában

A meghámozott, kissé kemény őszibarackot karikákra vágjuk. A lisztből a tojássárgával és kevés vízzel sűrű palacsintatésztát készítünk, majd belekeverjük a habbá vert tojásfehérjét...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Kétszínű epreske
Kétszínű epreske

Az epret alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk, (ha nagyobb szemek, akár ketté is vághatjuk) és kicsit hagyjuk lecsöpögni. A sütőt előmelegítjük, a tepsit (38*22 cm)...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bab
Kókuszos-csokis fagyi
Kókuszos-csokis fagyi

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Kelt almák karakellás alma töltelékkel
Kelt almák karakellás alma töltelékkel

Először a tangzhongot készítettem el, amit el lehet előző nap is készíteni és hűtőben tárolni. A lisztet a vízzel simára kevertem és egy kisebb edényben feltettem a tűzhelyre, fol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk