menu

Családireceptkönyv.hu

Hamis dobos, amilyen könnyen elkészíthető


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a lapokhoz:600 g liszt,,2 db tojás,
60-70 g margarin (lehet zsír is),,80 g porcukor,
1 kiskanál szódabikarbóna, citromlével felfuttatva,késhegynyi só,
tej amennyit felvesz (150-200 ml),1 kiskanál reszelt citromhéj.
Hozzávalók a krémhez:175 g liszt,,200 g cukor,,1 liter tej,
100 g vaj,,4 evőkanál cukor (a karamellhez),,1,5 evőkanál neszkávé,
2 tasak vaníliás cukor.

Elkészítés:


Kavarjuk ki a margarint a cukorral, a tojásokkal a sóval, a reszelt citromhéjjal, majd tegyük bele a citromlével felfuttatott szódabikarbónát és kavarjuk jól össze. Adjuk hozzá a lisztet és annyi tejet, hogy egy jól nyújtható tésztát kapjunk, majd hagyjuk állni 20 percet. Osszuk el a tésztát 5 egyenlő részre, nyújtsuk ki vékonyra és süssük meg egyenként a tepsi hátán. Egy lapot kb. 6-7 percig süssünk, amikor kisültek a lapok tegyük félre kihűlni őket.

Készítsük el a krémet: keverjük el a 200 g cukrot a liszttel majd adjuk hozzá a tejet, a neszkávét, a vaníliát és a karamellt (a 4 evőkanál cukorból készítsünk égetett cukrot, öntsük fel annyi vízzel, hogy egy sűrű szirupot kapjunk) kavarjuk össze a hozzávalókat majd lassú tűzön folytonosan kavargatva főzzünk sűrű krémet belőle. Vegyük le a tűzről és amikor kihűlt kavarjuk bele a vajat. Ezzel a krémmel kenjük meg a lapokat és egy éjszakára hagyjuk hideg helyen pihenni. Másnap rombusz formájú szeletekre vágjuk, a tetejét megszórjuk porcukorral. Jó étvágyat!

Hamis dobos, amilyen könnyen elkészíthető

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Rumos hold
Rumos hold

A tojások sárgáját, 25 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral habverővel elkeverjük. Hozzákeverjük a Rama margarint és a tejet. A sütőport elvegyítjük a liszttel és a tésztához kev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Szegfűborsos körtetorta mascarpone krémmel
Szegfűborsos körtetorta mascarpone krémmel

A tésztához szétválasztjuk a tojásokat. A vajat a cukorral és a sóval krémesre keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját. Összekeverjük a megreszelt csokoládét a szárazo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Máglyarakás kalácsból
Máglyarakás kalácsból

A tejet fölforraltam 1 evőkanál vaníliakivonattal és 2 púpos evőkanál cukorral. Ráöntöttem egy tálban a szeletelt kalácsra. Az almákat meghámoztam és levágtam a húsukat a magházró...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Zablisztes palacsinta
Zablisztes palacsinta

Mindent összeturmixolunk, 10 percet állni hagyjuk, kisütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk