Hozzávalók a lapokhoz:600 g liszt,,2 db tojás,
60-70 g margarin (lehet zsír is),,80 g porcukor,
1 kiskanál szódabikarbóna, citromlével felfuttatva,késhegynyi só,
tej amennyit felvesz (150-200 ml),1 kiskanál reszelt citromhéj.
Hozzávalók a krémhez:175 g liszt,,200 g cukor,,1 liter tej,
100 g vaj,,4 evőkanál cukor (a karamellhez),,1,5 evőkanál neszkávé,
2 tasak vaníliás cukor.
Kavarjuk ki a margarint a cukorral, a tojásokkal a sóval, a reszelt citromhéjjal, majd tegyük bele a citromlével felfuttatott szódabikarbónát és kavarjuk jól össze. Adjuk hozzá a lisztet és annyi tejet, hogy egy jól nyújtható tésztát kapjunk, majd hagyjuk állni 20 percet. Osszuk el a tésztát 5 egyenlő részre, nyújtsuk ki vékonyra és süssük meg egyenként a tepsi hátán. Egy lapot kb. 6-7 percig süssünk, amikor kisültek a lapok tegyük félre kihűlni őket.
Készítsük el a krémet: keverjük el a 200 g cukrot a liszttel majd adjuk hozzá a tejet, a neszkávét, a vaníliát és a karamellt (a 4 evőkanál cukorból készítsünk égetett cukrot, öntsük fel annyi vízzel, hogy egy sűrű szirupot kapjunk) kavarjuk össze a hozzávalókat majd lassú tűzön folytonosan kavargatva főzzünk sűrű krémet belőle. Vegyük le a tűzről és amikor kihűlt kavarjuk bele a vajat. Ezzel a krémmel kenjük meg a lapokat és egy éjszakára hagyjuk hideg helyen pihenni. Másnap rombusz formájú szeletekre vágjuk, a tetejét megszórjuk porcukorral. Jó étvágyat!
A tojások fehérjét habbá verjük, lassanként hozzáadjuk a cukrot, majd a citrom és narancslevet. A lisztet, a sütőport és az őrölt mandulát egy tálban összekeverjük, a habhoz adjuk,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1. Az omlós tésztához a lisztet a hideg margarinnal elmorzsoljuk, csipet sót teszünk bele, majd a cukorral, tojással, és a fehérborral eldolgozzuk. 2. Ha nedves, liszttel, ha k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk. Kis gombócokat formázunk villával formázzuk. 180 fokon sütjük.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, külön tálba a fehérjét és a sárgáját. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a kihűlt kávét, elkeverjük. Hozzáadjuk az átszitál...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes