A töltelékhez
20 dkg cukor
2 ek cukrozatlan kakaópor
2 csapott ek finomliszt
2 db tojás
3 ek tej
250 g vaj (vagy margarin)
10 dkg dió (durvára darált)
Az ostyához
6 db ostyalap
A csokimázhoz
4 ek cukrozatlan kakaópor
4 ek porcukor
4 ek tej
10 dkg vaj
A vaj és a dió kivételével a tölteléknek valókat egy lábasban felfőzzük.
Ha elkészült, beletesszük a kocka vajat és a diót.
Ezzel a krémmel egyenletesen megkenjük a lapokat, a legfelső lapra már nem kell krém.
Egy nehezéket teszünk rá. Másnapig türelmesen várunk.
Egy lábasban a vaj kivételével az összes máznak való dolgot felfőzzük.
Elkeverjük benne a vajat is.
Az ostya tetejére öntjük.
Megvárjuk, míg megdermed a máz, és jóízűen elfogyasztjuk.
A mazsolát megmossuk. A vaníliát behasítjuk, és a tejjel, sóval és margarinnal felfőzzük. Utána hozzáadjuk a rizst és lassú tűzön megfőzzük. Kiszedjük a vaníliát. Az almákat meghá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást, kakaót, mézet, margarint és a porcukrot gőz fölött felfőzzük. Ha langyos, belekeverjük a liszttel elkevert szódabikarbónát. Két lapot sütünk, 180 C-on, vigyázat, nagyon h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a golyókat készítsük el: a hozzávalókat simára keverjük, és vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formázunk. A tésztához az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit a liszt és a szódabikarbóna kivételével, gőz felett habosra keverem. Amikor habos, leveszem a gőzről és hozzáadom a lisztes keveréket. Összegyúrom, és 4 lapot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű