menu

Családireceptkönyv.hu

Diós töltött ostya


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A töltelékhez
20 dkg cukor
2 ek cukrozatlan kakaópor
2 csapott ek finomliszt
2 db tojás
3 ek tej
250 g vaj (vagy margarin)
10 dkg dió (durvára darált)
Az ostyához
6 db ostyalap
A csokimázhoz
4 ek cukrozatlan kakaópor
4 ek porcukor
4 ek tej
10 dkg vaj

Elkészítés:


A vaj és a dió kivételével a tölteléknek valókat egy lábasban felfőzzük.
Ha elkészült, beletesszük a kocka vajat és a diót.
Ezzel a krémmel egyenletesen megkenjük a lapokat, a legfelső lapra már nem kell krém.
Egy nehezéket teszünk rá. Másnapig türelmesen várunk.
Egy lábasban a vaj kivételével az összes máznak való dolgot felfőzzük.
Elkeverjük benne a vajat is.
Az ostya tetejére öntjük.
Megvárjuk, míg megdermed a máz, és jóízűen elfogyasztjuk.

Diós töltött ostya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szelet citromos zab
Szelet citromos zab

A vajat és/vagy mogyoróvajat alacsony lángon megolvasztom. Közben lereszelem a citrom héját és hozzáteszem. Ízlés szerint ekkor kerül bele a cukor/méz/stevia plusz vaníliaaroma. Jó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szafi - Legfinomabb paleo palacsinta
Szafi - Legfinomabb paleo palacsinta

Az alapanyagokat keverjük össze, majd 10 perig pihentessük. Ez alatt a massza be fog sűrűsödni. Közepes hőfokon süssük ki. Csak akkor szabad megfordítani, ha már jól átsült, mert k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hókifli -zsíros
Hókifli -zsíros

A lisztet, az élesztőt, a sót, cukrot a zsírral és a tejföllel alaposan összedolgozod (ha szükséges tejföllel vagy pici tejjel lazíthatod a tésztát). Pohárral kiszaggatom és megtö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Almás borzas (frony)
Almás borzas (frony)

A tészta elkészítése : A liszthez keverjük el a sütőport, és a többi alapanyagot hozzáadva gyúrjunk belőle tésztát. A tészta 2 / 3 része lesz a süti alja, ezt tegyük a hűtő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk