Hozzávalók:
30 dkg liszt
30 dkg cukor
25 dkg vaj vagy Rama margarin
vaníliáscukor
1 sütőpor
1 citrom lereszelt héja és leve
5 nagy tojás (vagy 6 kisebb)
1 ek. kakaópor
1 kg kimagozott meggy
A puha margarint habosra keverem a cukorral, vaníliáscukorral. Mikor már szép levegős, kifehéredett, belereszelem a citrom héját, belefacsarom a levét is. Egyenként keverem hozzá a tojások sárgáját, mindet jól beledolgozom, mielőtt a következőt is hozzáadom. A tojások fehérjét egy csipet sóval keményre verem. A lisztbe keverem a sütőport, majd a vajas tojáshoz szitálom, összeforgatom. Óvatosan keverem bele a tojások felvert habját. A masszát kettéveszem, egyik felébe szitálom a kakaóport. Sütőpapírral kibélelek egy nagy tepsit. A kétféle masszát kanalanként, váltakozva teszem bele, majd egy hurkapálcával óvatosan megkeverem, nem kell nagyon, csak mintha csíkokat húznék bele. A kimagozott, lecsepegtetett meggyet megforgatom egy kevés lisztben és egyenletesen a masszára szórom. 180 fokos sütőben sütöm kb. 18 percig.
A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne az 1 teáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. 2 Addig a liszthez adjuk a sót, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzá...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűAz olvasztott vaj kivételével mindent bekészítettem egy tálba, majd elkezdtem a dagasztást. A vége felé adagoltam hozzá apránként az olvasztott vajat, majd a kész tésztát áttettem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA porcukrot, a tojást, az olvasztott mézet és a margarint habosra keverjük. Majd a sütőporos liszttel és tejjel felváltva a tésztához keverjük. Meleg sütőben megsütjük. Ha kiült k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű