Hozzávalók:
30 dkg liszt
30 dkg cukor
25 dkg vaj vagy Rama margarin
vaníliáscukor
1 sütőpor
1 citrom lereszelt héja és leve
5 nagy tojás (vagy 6 kisebb)
1 ek. kakaópor
1 kg kimagozott meggy
A puha margarint habosra keverem a cukorral, vaníliáscukorral. Mikor már szép levegős, kifehéredett, belereszelem a citrom héját, belefacsarom a levét is. Egyenként keverem hozzá a tojások sárgáját, mindet jól beledolgozom, mielőtt a következőt is hozzáadom. A tojások fehérjét egy csipet sóval keményre verem. A lisztbe keverem a sütőport, majd a vajas tojáshoz szitálom, összeforgatom. Óvatosan keverem bele a tojások felvert habját. A masszát kettéveszem, egyik felébe szitálom a kakaóport. Sütőpapírral kibélelek egy nagy tepsit. A kétféle masszát kanalanként, váltakozva teszem bele, majd egy hurkapálcával óvatosan megkeverem, nem kell nagyon, csak mintha csíkokat húznék bele. A kimagozott, lecsepegtetett meggyet megforgatom egy kevés lisztben és egyenletesen a masszára szórom. 180 fokos sütőben sütöm kb. 18 percig.
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet és az olajat, jól összekeverjük. A lisztet, a vaníliás cukrot, a kakaót és a sütőport is belekeverjük. A tojások...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótát mindig ugyanezzel a módszerrel készítem, már évek óta, de természetesen a szétválasztós módszerrel is el lehet készíteni a piskótát, ha valakinek az vált be. Általában...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Vajjal kikenem a piteformát, alaposan megrakom az alját gyümölcsökkel. A lisztet elkeverem a cukrokkal, majd hozzáadom a tojások sárgáját és a tejet. A fehérjéket kézi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgákat kikavarjuk a cukorral, majd fokozatosan hozzáadva az olvasztott margarinnal. A rizslisztet összekeverjük a csipet sóval és a sütőporral. Felverjük a tojásfehérjét,...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű