Tésztához:
6 tojás
20 dkg cukor
8 dkg liszt
2 cs csokis pudingpor
fél cs sütőpor
Krémhez:
1 l habtejszín
3 ek kakaópor
Tetejére:
tortabevonó
2 ek olaj
A tojásokat ketté választjuk és a cukorral kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a pudingporokkal és a sütőporral. A habhoz adjuk felváltva a tojások sárgájával és a lisztes keverékkel. Óvatosan beleforgatjuk.
Egy 22*38 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt akkor két lapba vágjuk.
A krémhez a tejszínt keményre felverjük. 300 ml-t kiveszünk belőle, félre tesszük. A maradékhoz keverjük a kakaóport.
Az alsó lapra rákenjük a kakaós krémet, ennek a tetejére a tejszínhabot, majd a maradék lappal befedjük.
A tortabevonót felolvasztjuk az olajjal, majd a sütemény tetejére simítjuk. Reszelt gesztenyével megszórjuk. Szeletelve tálaljuk.
1-2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy nagy tálba beleszitáljuk a lisztet, majd hozzákeverjük a sót és a cukrot. A lisztbe beledolgozzuk a felfuttatott élesz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral habosra keverjük elektromos habverővel 10 perc alatt. A pudingport, a lisztet, kakaóport, sütőport elkeverjük, és a cukros tojásba forgatjuk. 180 fokra mele...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KözepesA száraz hozzávalókat összekeverjük egy edényben, melyek a sütőpor, a liszt, az egyik vaníliás cukor, a porcukorból 200 g és a só. A tepsit a vaj felével kikenjük, majd beleszórju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű