Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Rigó Jancsi


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához:

6 tojás
20 dkg cukor
8 dkg liszt
2 cs csokis pudingpor
fél cs sütőpor
Krémhez:

1 l habtejszín
3 ek kakaópor

Tetejére:

tortabevonó
2 ek olaj

Elkészítés:


A tojásokat ketté választjuk és a cukorral kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a pudingporokkal és a sütőporral. A habhoz adjuk felváltva a tojások sárgájával és a lisztes keverékkel. Óvatosan beleforgatjuk.

Egy 22*38 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt akkor két lapba vágjuk.

A krémhez a tejszínt keményre felverjük. 300 ml-t kiveszünk belőle, félre tesszük. A maradékhoz keverjük a kakaóport.

Az alsó lapra rákenjük a kakaós krémet, ennek a tetejére a tejszínhabot, majd a maradék lappal befedjük.

A tortabevonót felolvasztjuk az olajjal, majd a sütemény tetejére simítjuk. Reszelt gesztenyével megszórjuk. Szeletelve tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dini
Fánk muffin (kicsit bukta)
Fánk muffin (kicsit bukta)

100 ml tejet langyosra melegítjük. Elkeverjük 25 g cukorral. A lisztet egy tálba tesszük. A közepébe egy mélyedést nyomunk. A mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a cuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar CHURROS
CHURROS

Egy lábosba öntjük a vizet, majd hozzáadjuk a sót, a cukrot és a vajat. Feltesszük a tűzhelyre, majd felforraljuk. Amikor felforrt, hozzáadjuk a lisztet, majd addig keverjük, amíg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Jó reggelt keksz
Jó reggelt keksz

A vajat kikeverjük a cukorral, mézzel, sóval és a szódabikarbónával, majd tovább keverjük a tojással. A masszába beledolgozzuk a kétféle lisztet, a zabpelyhet és a feldarabolt gyü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Marcipános szaloncukrok
Marcipános szaloncukrok

a vizet a zselatinnal melegítjük(nem főzzük fel!) majd az összes többi hozzávalóval jól összedolgozzuk,hagyjuk állni hűtőben majd úgy használjuk mint a rendes marcipánt..............

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk